CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Lyukas cipőkkel üzentek a közszolgálati dolgozók az illetményalap-növelésért

2013. november 15. 05:55 - csú

A közszolgálati dolgozók illetményalap-emelését követeli a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ), amely a hat éve befagyasztott köztisztviselői illetményalap miatt demonstrációt tartott tegnap Budapesten.

 Cipők-lyukas tüntetés.PNG                              

A Nemzetgazdasági Minisztérium épülete előtt összegyűlt  demonstrálók előtt Boros Péterné, az MKKSZ főtitkára elmondta, hogy a köztisztviselők, a kormánytisztviselők és a közalkalmazottak körében napjainkra érzékelhető mértékben megjelent a nélkülözés, az elszegényedés. Leértékelődik a hivatás is, mert immár hat éve nem változik a kereseteket döntően meghatározó illetményalap - tette hozzá.Boros Péterné kijelentette: megfélemlített kollégáik helyzete tarthatatlan, húszszázalékos illetményalap-emelést akarnak - közölte. Boros Péterné összefogásra kérte a közszolgálati szakszervezeteket, és arra hívta fel őket, hogy alakítsanak közös demonstrációs és sztrájkbizottságot.

                               

Agg Géza, a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetségének elnöke azt mondta, támogatják a demonstrációs és sztrájkbizottság megalapítását, azért, hogy a kormányt rákényszerítsék az érdemi tárgyalásokra.

                                      

A demonstráció végén egy kisteherautó platójáról - a szegénységet jelképezendő - közszolgálati dolgozók elhasznált cipőit dobálták a Nemzetgazdasági Minisztérium épülete előtti útra. (MTI)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr735634743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása