CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Szenteczky János: Németh Szilárd durván túllépte hatáskörét

2013. november 15. 05:59 - csú

Döbrögi NSZ.PNGNémeth Szilárd csepeli polgármester durván túllépte hatáskörét, amikor a hárosi „kamuerőszak" ügyében nagy nyilvánosság előtt utasította a hatóságokat az ügy kivizsgálására. November 5-én este az egyik szélsőjobboldali hírportálon jelent meg, hogy Csepel hárosi városrészében egy 16 éves lányt megtámadott, majd megpróbált megerőszakolni egy ismeretlen férfi. A portál a lány által beavatott csepeli Jobbiktól értesült az esetről, amelyet a Fideszhez köthető csepel.info azonnal átvett.

                                  

A csepel.info az önkormányzat hivatalos oldalára hivatkozva másnap már azt is tudni vélte, hogy az erőszak elkövetője XXI. kerületi lakos. Ám még aznap hivatalos rendőrségi forrásból kiderült: a sztoriból egy szó sem igaz. A lány a rendőrségen bevallotta, csak kitalálta támadásról szóló történetet.

                                       

A Fidesz háza táján szerkesztett csepel.info tehát ismét álhírt terjesztett. Németh Szilárd azonban másnap a "csepelieket sértő és provokáló" ügy tisztázása érdekében feljelentést tett és sajtótájékoztatón utasította a rendőrséget, hogy „Csepel jó hírnevének védelmében" derítsék ki, milyen érdek állhatott az ügy mögött.

                                

A polgármester nem képviselője az eredetileg sértett, immár gyanúsított lánynak. Nem világos, hogy a cselekmény mennyiben érinti Csepel jó hírnevét. Az viszont már tendencia a Fidesz részéről, hogy megmondják, mit akarjon az ügyészség, a bíróság vagy épp a rendőrség.

                                   

Normális országban egy folyamatban lévő nyomozás állásáról nem kaphat felvilágosítást se polgármester, se képviselő, mert nem érintettje az ügynek. Ennyi erővel Németh Szilárd mindennap tarthatna 5-6 sajtótájékoztatót, mert naponta átlagban ennyi bűncselekmény történik a kerületben.

                                                   

A polgármester akciója a rendőrségi munkába való durva beavatkozás. Felszólítjuk Németh Szilárdot, hogy magánemberi érdeklődésének kielégítésére ne használja fel a hatóságokat és ne gyakoroljon nyomást a rendőrségre! Felszólítjuk arra is, hogy világosan határolódjon el Jobbikkal közösen álhíreket terjesztő csepel.info-tól!

                               

A csepeliek nem kamukonzultációkat és kampányszagú politikai akciókat vártak Németh Szilárdtól, hanem valódi városvezetést. Például a köztisztaság fenntartását, vagy éppen a közbiztonság megerősítését. Ezek elmaradása miatt viszont ne a munkájukat tisztességgel végző szerveket vegzálja!

                                          

Forrás: Szenteczky János weblapja

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr45634622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása