CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A nyomor áldozatai

2013. november 16. 18:31 - csú

Stop_1.pngKét férfi meghalt, amikor meddőhányó omlott rájuk a Borsod megyei Putnok külterületén. Az ózdi rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárást folytat az ügyben - mondta Gaskó Bertalan, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője  az MTI-nek.

                             

A tűzoltók  a két férfit holtan találták meg. A használaton kívüli meddőhányóban egy 19 és egy 22 éves putnoki férfira szénszedés közben omlott rá az ott kivájt több méteres gödör.

                             

Az MSZP követeli a kormánytól, hogy a putnoki tragédia miatt azonnal vizsgálja felül a tűzifaprogramot, a szociális ellátórendszert pedig igazítsa a tömegesen belépő új ellátottak számához. Erről Nyakó István beszélt sajtótájékoztatóján.

                                

Emlékeztetett arra, hogy jelenleg 500 ezer gyerek éhezik rendszeresen Magyarországon, 1,5 millióan élnek szegénységben, 4,2 millióan pedig a létminimum alatt.

                                 

A szocialista politikus - miután  a helyszínen tájékozódott - úgy fogalmazott: Északkelet-Magyarországon "tombol a nyomor", egyre több családban nem telik tüzelőre, és ezeknek az embereknek vagy az erdő, vagy - ahol van - a meddőhányó marad. "Az erdőn a rendőrök, a meddőhányónál pedig a halál vár rájuk" - fogalmazott Nyakó István. Szerinte "jelképes a közös sír", hiszen  Putnokon "egy cigány gyerek és egy parasztgyerek halt meg".

                                  

Hozzátette: a parlament hétfői ülésén is megpróbálja majd felhívni a problémára a kormánypártok figyelmét.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr515637971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása