CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Rost Andrea jótékonysági koncertje a gyógyíthatatlan betegekért

2013. november 16. 05:05 - csú

Rost Andrea-2.PNGRost Andrea operaénekes, Csepel díszpolgára a már nem gyógyítható rákbetegek méltóságának megőrzéséért énekel a Művészetek Palotájában december 29-én. Jegyek kaphatók a Müpa pénztáraiban. Interneten: www.mupa.hu , www.jegy.hu 

                      

A Magyar Hospice Alapítvány javára rendezett jótékonysági operagálán fellép még Wiedemann Bernadett, Rálik Szilvia és Rácz Rita, közreműködik a Danubia Zenekar Héja Domokos vezetésével.

                           

A gálaest külföldi vendége, Alexandru Badea - a saarbrückeni, az innsbrucki és a bécsi operaházak ismert tenoristája.

                                      

„Nagyon fontosnak tartom a Magyar Hospice Alapítvány tevékenységét, a szeretetteli gondoskodást életünk végén is. Büszkeséggel tölt el, hogy egy ilyen nagy múltú intézmény orvosainak, nővéreinek áldozatos munkáját fellépésemmel támogathatom.” - mondja Rost Andrea.

                                

Napjaink egyik legünnepeltebb lírai szopránja a koncerten kedvenc operaáriáiból válogat. A Kossuth- és Prima Primissa díjas művésznő a bécsi Staatsoperben kezdte nemzetközi karrierjét, ahol többek között Verdi Traviátájának Violettáját, Mozart Figaro házasságának Susannáját vagy Donizetti Lammermoori Luciájának címszerepét énekelte. A Milánói Scalaban Robert Muti meghívására lépett fel először, s azóta is ünnepelt sztárja Európa egyik legjelentősebb operaszínpadának. Meghódította a new yorki, a washingtoni és a tokiói közönség szívét is, többek között Adina vagy Pamina szerepében. A Dívák karácsonyán kedvenc operaáriáiból válogat, és örül, hogy olyan kedves partnerei szerepelnek a gálaesten, mint Wiedemann Bernadett, Rálik Szilvia és Rácz Rita.

                                         

Rálik Szilvia: „A szolidaritást az egyik legfontosabb emberi értéknek tartom. Különösen fontos ez azok részéről,akikkel kegyes a sors és akik reflektor fényben élhetnek és élnek. Igy művészként én is kötelességemnek érzem támogatni az ilyen nemes kezdeményezéseket. Köszönöm a szervezőknek ezt a lehetőséget is.”

                                                

Wiedemann Bernadett: „Mindig próbálok segíteni, amikor fontos ügyről van szó. Egyetértek azokkal, akik támogatják a rászorulókat, így a Hospice betegeit is, pontosan azért, mert ha megtehetjük - meg is kell tennünk.”

                                   

A Magyar Hospice Alapítvány több mint húsz éve dolgozik azért, hogy a daganatos betegek aktív kezelésük lezárta után hozzájussanak a megfelelő fájdalomcsillapításhoz és lelki támogatáshoz. A gyógyíthatatlan rákbetegeket otthonukban, valamint szükség esetén a budapesti Hospice Házban ápolják térítésmentesen.

                                                    

Az Alapítvány megalakulása óta nagy energiát fektet a hospice szemlélet ismertségének növelésébe, elősegítve azt a társadalmi folyamatot, amelynek jegyében az élet végének humánus, méltóságos megélése fontossá válik. A Magyar Hospice Alapítvány tevékenysége hangsúlyozza az önkéntes munka és a jótékonyság értékét.

Mert az emberi méltóság az utolsó pillanatig megőrizhető és az elmúlás, a veszteség az élet természetes része.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr415634708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása