CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Nyílt levél Csepel polgármesterének

2013. november 22. 05:04 - csú

Összefogás-1_1.jpgTisztelt Polgármester Úr!

 

 

Az Alfa Karitatív Egyesület  2013- október 10-én a Polgármesteri titkárság titkárnőjének a Polgármesteri Hivatal portáján személyesen adta át az alábbi levelet.  Erre az elmúlt időszakban sem telefonon sem levélben semmilyen válasz nem érkezett. Az egyesület vezetője a napokban személyesen keresett meg és tanácsot kért, hogy mit lehetne tenni az ügy előmozdítása érdekében. Azért választottam ezt az utat, mert meggyőződésem, hogy így biztosan eljut Önhöz az egyesület segítség kérése. Hangsúlyozom, szigorúan magán személyként a csepeli közügyek iránt érdeklődő csepeli állampolgárként írtam meg ezt a levelet.

 

 

Javaslatom is van a megoldásra!

Ismereteim szerint a Csepeli Városgazda kezelésében szép számmal vannak üres használaton kívüli helyiségek. Ezek közül az egyesület számára gond nélkül kiválasztható egy számukra megfelelő helyiség. Ezzel egyszerre két probléma is megoldódna.

  1. Az egyesület a számára szükséges helyiséghez hozzájutna.
  2. A Városgazda költségvetését nem terhelné a helyiség állagmegőrzésének és rezsijének költsége.

Jelen megoldás keretében az egyesület vállalná a helyiség fenntartásának költségeit, az Önkormányzat pedig segítségként lemondana a bérleti díj megfizettetésének kötelezettségéről.

A javaslat megvalósítása korrekt szociálisan érzékeny megoldást jelentene.

 

Pozitív intézkedését előre is köszönöm.

 

Budapest ( Csepel ) 2013. november 21.

 

                                                             Tisztelettel és Üdvözlettel:

 

                                                                                                             Kál Károly

                                                                                                            csepeli lakos

És most következzék az Alfa Karitatív Egyesület EREDETI LEVELE:

 

Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata

Polgármesteri Hivatal

Németh Szilárd polgármester

 

Tárgy: helyiség igénylés

 

 

Tisztelt Polgármester Úr!

 

 

 

Az Alfa Karitatív Kiemelten Közhasznú Egyesület 2005-ben kezdte meg működését Budapesten, Soroksáron utcai gondozó szolgálatával. Munkánk során hajléktalan ügyfeleinken túlmenően egyre több szociálisan rászoruló emberrel, családdal találkozunk. Tekintettel arra, hogy az évek alatt az önkormányzat szociális irodájával, valamint a MÖSZ Családsegítő Szolgálatával igen jó kapcsolatunk alakult ki, tevékenységi körünk a hátrányos helyzetben lévő ügyfelekkel is bővült.

                                  

Mikor 3 éve Csepelre jöttünk lakni, hamar kapcsolatot alakítottunk ki a Lungo Drom Csepeli Szervezetével, illetve megkeresett minket a Csepeli Autista Csoport (AMK) és az Esőember Alapítvány. Az Autista Csoport tagjainak ruhákat és lehetőségeinkhez képest élelmiszeradományt juttattunk, ugyanígy az Esőember Alapítvány néhány tagjának is. A Lungo Dromtól a tőlük kapott ruhaadományon túlmenően informálódunk a Csepelen élő rászoruló családokról. Őket rendszeres élelmiszeradománnyal próbáljuk segíteni.

                                                

 Jó kapcsolatot építettünk ki a csepeli MÖSZ-el, kölcsönösen segítjük egymás munkáját.

                                               

            A ruha és élelmiszer adományokon túlmenően információnyújtással, a szociális ellátásokhoz jutás lehetőségeiről való tájékoztatásban, álláskeresében való segítségnyújtásban, addiktológiai ellátáshoz való hozzásegítésben támogatjuk ügyfeleinket. Kapcsolati rendszerünk segítségével hét kilakoltatott családnak segítettünk átmeneti lakhatásba jutni.

                                       

Mivel szervezetünk „civil a pályán”, mi nap, mint nap találkozunk szegény sorban lévő, sokszor velünk egy házban élő lakótársainkkal. Úgy tapasztaltuk, hogy ők szívesen mondják el még időben orvosolható szociális, megélhetési problémáikat nekünk.

                                                      

Nehézséget jelent számunkra, hogy segítő beszélgetésekhez, az adminisztratív munkához szükséges irodai tevékenységet nem tudjuk egy meghatározott helyszínen ellátni, illetve adományainknak sincs tárolásra alkalmas hely.

                                                      

Úgy véljük, a kifogástalan és teljes körű munka elvégzéséhez elengedhetetlen ezen alapfeltételek biztosítása. Szeretnénk egy jól működő, átlátható, teljes mértékben szükségleteinknek megfelelő, 50-80 nm-es helyiséget igényelni, ahol egyszerre tudjuk ügyfélkörünket fogadni, illetve az egyéb adminisztrációs tevékenységeinket végezni és adományainkat raktározni. A későbbiekben szeretnénk bővíteni tevékenységi körünket, mivel azt tapasztaljuk, hogy nagy szükség lenne a rászorulók, hátrányos helyzetűek körében egy moderátorral működő önsegítő csoport létrehozására.

                                         

Jelenleg ügyfélkörünk száma eléri a 60 főt, mely fokozatosan bővül. Ezért is vált nélkülözhetetlenné ezen igényünk jelzése Polgármester Úr felé. 

                                                                           

Mivel úgy tapasztaljuk, hogy a kerületben sok rászoruló lakos van, akik kiesnek a szociális intézmények látóköréből, úgy gondoljuk, hogy tevékenységünk hiánypótló.

                                       

Munkánkat szívesen végezzük szabadidőnkben, támogatásként – a már említett helyiségen kívül - további kérésünk nincs. A munkánk során felmerülő költségeket Egyesületünk állami finanszírozásából, illetve adományokból kívánjuk fedezni.

                                                                               

Megértésében és tevékenységünk támogatásában bízva

                                                                             

 

Tisztelettel:

 

                                                                               Nagy Károly

                                                                                    elnök

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr105648310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása