CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Fót ellenzéki polgármestert választott

2013. november 24. 22:50 - csú

Takács István (F-taki) fót polgármestere.PNGTakács István, a demokratikus ellenzék (MSZP, Együtt-PM, Demokratikus Koalíció) közös jelöltje nyerte a vasárnapi polgármester-választást Fóton.

                                          

Az előzetes eredmények szerint Takács a szavazatok 25 százalékát (1116 voks) szerezte meg, megelőzve a 21,4 százalékot (954) elért független Bartos Sándort, és a 20,6 százalékig jutó (920), szintén független Németh Józsefet.

                       

A Fidesz által támogatott Földi Pál, akit hivatalosan a Civil Összefogás a Fótiakért Egyesület indított, csak a negyedik helyet szerezte meg a voksok 19,9 százalékát (885) begyűjtve. Az ötödik jelölt, Vargha Nóra, aki a Magyar Liberális Párt színeiben indult 13,1 százalékos (583) eredményt ért el.

                                                           

A fótiaknak egy önkormányzati képviselői helyről is dönteniük kellett tegnap: a mandátumot a független Varga József Csongor szerezte meg, második helyen a demokratikus ellenzék közös jelöltje, Fábry Béla végzett, a Fidesz által támogatott Madaras Ádám, korábbi öttusa világbajnok a harmadik helyre szorult.

                                                      

Az előzetes adatok szerint 29,1 százalékos volt a részvétel.

                                            

A Pest megyei településen azért tartottak voksolást, mert a város fideszes vezetője nemrég lemondott polgármesteri és képviselői mandátumáról is. Cselőtei Erzsébet állítólag a helyi Fideszen belüli harcok miatt dobta be a törülközőt; számos ügyben konfrontálódott a sajátjaival. Korábban ő volt a Fidesz városi elnöke is, egy ideje azonban a kormánypárt fóti szervezetét már az alpolgármester Pozderka Gábor irányítja.

                                                    

Vasárnap a polgármesteri posztért öten, a képviselői mandátumáért nyolcan szálltak ringbe a 15 ezer fős városban. Az elmúlt évek sorozatos helyi fideszes botrányai miatt a nagyobbik kormánypárt ezúttal nem állított saját jelöltet. A Fidesz a Civil Összefogás a Fótiakért Egyesület (CÖF) színeiben régóta politizáló Földi Pál mögött sorakozott fel.

                         

A Jobbik szerint a tegnapi voksoláson választási csalás történt: bejelentést tettek, hogy gyanújuk szerint MSZP-hez köthető személyek szervezetten szállították a Sikátorpusztán élő választókat.

                                  

Chrobák Zoltánné, Fót jegyzője az MTI érdeklődésére annyit mondott, hogy nagyon „eseménydús” volt a voksolás napja. A helyi választási bizottság a késő délutáni órákban egy olyan határozatot hagyott jóvá, amely szerint kampánycsendsértés miatt feljelentést tesznek ismeretlen tettes ellen – fűzte hozzá, érzékeltetve, kivizsgálásra vár a szervezett szállítás gyanúja.

                                            

Forrás: NOL.HU és MTI

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr95654430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása