CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Nem veszett el csak átalakult

2013. november 29. 05:05 - csú

Csepel Vas- és Fémművek logóváltozás.PNGVajon kreativitás, másolás vagy csak egy jogszerű "ráncfelvarrás" a Csepel Művek történelmi logoja ? - teszi fel a kérdést a Brandtrend.hu nevű szakportál. Ők ezt írják: Ki volt Weiss Manfred ? A legendás Csepel bicikli például az ő családja tulajdonába tartozó Weiss Manfréd Acél- és Fémművekben készült már az 1920-as évek vége felé Puch licenc alapján. 

A gyár a viharos és háborús történelmi időkben kikerült a család tulajdonából. Jóval később a kommunista időkben az államosítás után pedig az üzem nevét Csepel Vas- és Fémművekre változtatták.
A tradicionális logót mindenesetre továbbra is felhasználták, igaz, kissé átalakítva. Igy a monogramot körbevevő kört egy C és S betűvé formázták, és máris bekerült a Csepel, a Weiss W betűjét és Manfred M betűjét is könnyű volt a Vasmű V és M betűjévé változtatni. A folytonosság mindenesetre biztosított.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr585662123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása