CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Szabó Szabolcs: Csepel jobban teljesít, mindössze 7 év kellett a házfelújításhoz!

2013. december 02. 05:05 - csú

Szabó Szabolcs Együtt2014-220.pngNémeth Szilárd a teljes csepeli vezérkar, valamint Werner Péter kíséretében vonult fel a Cirmos sétány 6-18. szám alatti társasház felújítása alkalmából tartott átadási ünnepségen. Őszintén szólva jómagam csodálkoztam azon, hogy az ünnepségről elmaradtak a kivezényelt kisiskolások, de kárpótlásként elolvashattuk a szokásos öntömjénező diadaljelentést: a jeles eseményről a kerület hivatalos honlapja is beszámolt. Az ügyet nem ismerő külső szemlélő számára úgy tűnik, mintha a polgármester és csapata varázsütésre megoldott volna valamiféle gordiuszi csomót, mindenki legnagyobb örömére. Az igazság persze odaát van.

                                  

 

A ház felújítása egészen 2006-ig nyúlik vissza, amikor is a társasház a Csepeli Önkormányzat támogatásával első csepeli társasházként bekerült az országos felújítási programba. Sajnos az elsőként kiválasztott kivitelező cég alvállalkozói dilettáns munkát végeztek, így a szerződést felbontották, a 140 lakásos ház harmada pedig ott maradt a félig-meddig felújított homlokzattal. Szerencsére pénzt nem kértek a rosszul végzett munkáért, cserébe viszont mai napig is tartoznak bő 10 millió forint kötbérrel. A másodikként kiválasztott kivitelezővel sem volt szerencséje a társasháznak. Ha jól emlékszem egy pécsi illetőségű cég volt, akinek a vezetője ellen időközben okirat hamisítás miatt eljárást is indítottak, és minta börtönbe is került volna az illető. Mindenesetre a cég az elsőhöz hasonlóan levonult a munkaterületről, és immár a ház több mint fele várta részben felújítva a folytatást. Persze ezzel a kivitelezővel szemben is felmerült a kötbér fizetésének igénye, következmény nélkül. A felújítás másodszori félbemaradása azonban nem csak esztétikai problémát okozott, hiszen a vakolat nélküli polisztirol szigetelés igencsak baleset- és tűzveszélyes volt.

                                              

 

Ekkor már a 2010-es választások környékén jártunk, amit ugye megnyert a helyi Fidesz, az új vezetők pedig gyors megoldást ígértek. A 2011. április 30.-án elfogadott önkormányzati határozat meg is erősítette ezt a szándékot, maga Németh Szilárd is úgy nyilatkozott, hogy eltakarítják ezt a „gőzölgő kupacot” (vö: Németh Szilárd, 2011).  Sokáig azonban az égadta világon semmi sem történt. Előbb-utóbb eljutottak odáig, hogy az önkormányzat átvette a felújítás irányítását, de a Városgazda nem igazán tett semmit. Információim szerint a felújítással kapcsolatos szerződésekben még a mai napig is a korábbi szocialista polgármester és a CSEVAK akkori vezetője van megadva aláírási joggal rendelkező személyként. Igen jól olvasták, 3 évvel a választások után sem sikerült átvezetni a változásokat!

                                      

Cirmos felújított.PNGEgy csepeli lakos nevetve mesélte azt az esetet, amikor a jelenlegi vezetők úgy írtak meg egy, a felújítással kapcsolatos hivatalos levelet, hogy ott volt a levél alján az előző városvezetők neve (az aláírás helyére szolgáló üres hellyel persze, hiszen ők már rég nem ott dolgoztak), kézzel pedig odaírták, hogy akkor most voltaképpen ők a város új vezetőiként aláírják ezt a levelet. Na így kell hivatalosan ügyet intézni Magyarországon 2013-ban. Arról nem is beszélve, hogy állítólag az eredeti támogatási szerződésben foglalt 2009-es átadási határidőt sem sikerült aktualizálni.

                                      

 

Szóval így jutottunk el odáig, hogy az eredeti pályázat beadás után 7 évvel, a legutóbbi önkormányzati választás után pedig 3 évvel, felvonult a harmadik kivitelező a munkaterületre, és „nem egészen fél év alatt” sikerült végezni a felújítással.

                               

 

Zárásként csak arra szeretném felhívni a társasház közös képviselőjének a figyelmét, hogy ennyi törődés és gondoskodás után aztán tényleg függessze ki azokat az Arial betűtípussal írt hirdetményeket a közös költség csökkentéséről a lépcsőházakba. Még a végén valami rossz is történne a társasházzal.

 

                                                                  

 

Szabó Szabolcs

 

https://www.facebook.com/szaboszabolcs.e2014

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr375670568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása