CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Elúsztatott csepeli medence-avató, fedett félelmek, meztelen hatalmi gőg

2013. december 09. 05:59 - csú

Kisbíró-333_2.pngAMI A CSEPELI HÍRMONDÓBÓL KIMARADT, AZT MI KÖZZÉ TESSZÜK!

                             

 

Rovatunk – a csepeliek teljes körű tájékoztatása érdekében –, lapszámról-lapszámra, sorra veszi azokat a híreket, eseményeket, amelyek a XXI. Kerületi Önkormányzat Csepeli Hírmondó c. lapjába nem fértek bele. Annak eldöntése, hogy miért nem fért bele a lap 24 oldalába egy-egy hír, esemény vagy ellenzéki vélemény, rendezvény, nem elsősorban szerkesztőségünk feladata. Gondolja végig az olvasó: miért maradtak ki az alábbiak a Csepeli Hírmondó december 5-én megjelent 22. számából:

                                

 

1) A cikk címe: Új Csepeli Konzultáció

                           Eredményesen zárult az Új Csepeli Konzultáció

 

A tájékoztató az október végén meghirdetett, majd később meghosszabbított konzultáció eredményéről ad számot. Néhány megjegyzésünk, kérdésünk a leírtakhoz:

 

                                            

>  „Ősszel újabb három fontos kérdés megválaszolása előtt állt az Önkormányzat, melyekről az Új Csepeli Konzultációban kérték ki az itt élők véleményét.”

A „három fontos kérdésről”, már a konzultáció elindítása előtt, október 25-én döntött a testület! Akkor mi volt a célja a konzultációnak? A döntés utólagos legalizálása?

>  „A rendelkezésre álló egy hónap alatt 4750 háztartás vett részt a konzultációban,…”

A rendelkezésre álló 26 nap alatt csak 4750-en válaszoltak ( a csepeliek választópolgárok 7,5 %-a), ami az előző konzultációhoz képest közel 25 %-os csökkenést jelent. Mi az oka a csökkenésnek?

>  „Legtöbben, 3148-an a kerületszerte létrehozott Konzultációs Pontokon kihelyezett gyűjtőládákba dobták be  a kitöltött kérdőívet….”

Tehát több mint kétharmad arányban, az óvodákban, iskolákban és az önkormányzati intézményekben elhelyezett urnákba „érkezett vissza” a kitöltött kérdőív. Azaz hatott a szülők, az intézményi dolgozók felé immár másodszor alkalmazott csendes „nyomásgyakorlás”. Nem derül ki az írásból, hogy hányan írták alá az íveket a pártszervezet kitelepülésein. Miért?

>  „Mindhárom konzultációs kérdéskörben hatalmas arányban az igenek kerültek felül.”

A feltett kérdésekre csakis igennel lehetett szavazni, hiszen a másik „alternatíva” nem volt igazi válasz a kérdésre. Ezért kérdezzük Németh Szilárdtól: komolyan gondolta, hogy a csepeliek nem fognak egyetérteni például a hajléktalanokról való gondoskodással?  Miért nem azt kérdezte a csepeliektől, hogy egyetértenek-e a témában már október 25-én meghozott képviselő-testületi ülés határozattal? Talán félt attól, hogy erre már nem az igenek lesznek többségben?

>  „Most a képviselő-testületen és a kerület vezetésén a sor, hogy az Új Csepeli Konzultáció döntéseit, az itt élők akaratát végrehajtsák!

Hazugság! A kérdéskörökről nem a november 26-án zárult Új Csepeli Konzultáció döntött! A csepeli képviselő-testület már október 25-én, a témában rendeletalkotással bíró Fővárosi közgyűlés pedig november 14-én hozta meg döntését. Egyébként, ha az Új Csepeli Konzultációnak november 26 volt a határideje, a csepeliek nevében milyen alapon szavazott a fővárosi közgyűlésen igennel Németh Szilárd? Már ismerte a konzultáció „döntéseit”?

                            

 

A cikkhez kapcsolták Németh Szilárd újabb, immár sokadik levelét, amelyben a következőket írja:

„Budapesten húsz éven keresztül hagyták figyelmen kívül a súlyosbodó hajléktalan-helyzetet. Az utcákon, tereken eközben több száz ember fagyott meg, halt meg különböző fertőző vagy más betegségekben.”

                           

 

Ajánljuk a polgármester úr figyelmébe avarosmindenkie.blog.hu-n 2013.február 17-én közölt cikket, amelyben többek között az alábbiak olvashatók:

„…mind Tarlós István, mind Demszky Gábor főpolgármestersége alatt minden télen több tucat ember fagyott meg a fővárosban az utcán és lakásban egyaránt.”... „A Habitat for Humanity tanulmánya például megállapítja, hogy…. hazánkban tízszer akkora a valószínűsége a hypothermiás halálnak, mint az Egyesült Államokban.” Például 2011-ben, amikor is az országban hípothermiában elhunytak 31,3 %-a a fővárosban szenvedett fagyhalált, a budapesti „72 főből 33 otthon, 27 fő az utcán, 12 fő egyéb helyen hűlt ki.”

                               

 

2) A cikk címe: Jövőre olcsóbb lesz a tömegközlekedés is

A szerző, -i-, a fővárosi közgyűlés november 14-i üléséről tudósít. Az ülésen 99 napirendet tárgyaltak, ebből a cikk mindössze néggyel foglalkozik, Németh Szilárd dicsőítésének jegyében. Németh úr, bár nem ő volt az előterjesztő, sajtótájékoztatót tartott arról, hogy január 1-től 10 %-kal csökkenhet a közösségi közlekedésben a bérletek ára. A polgármester ezt is a rezsicsökkentési harc újabb győzelmeként tünteti fel, elfelejtetve, hogy korábban Ő is támogatta a havibérlet 2013. január elsejével történő 5,79 %-os növelését.

                     

 

Az írásból az is kiderül, hogy „számos” kerület (ismereteink szerint mindössze 10), jelölte meg önként azokat a területeket, ahonnan kitiltották a hajléktalanokat, köztük volt természetesen Csepel. (A rezsicsökkentéssel kapcsolatosan ismét figyelmeinkbe ajánljuk X.24-i, 31-i és XI. 7-i írásainkat.) 

                     

 

3) A cikk címe: Testületi ülés novemberben

A cikk kapcsán figyelmükbe ajánljuk a témával foglalkozó december 2-án, blogunkon megjelent, „Csúfot űzött a csepeliekből és a demokráciából a képviselő-testületi ülésen a fideszes városvezetés” című írást. Csak két kérdésünk van az ott megfogalmazottakhoz:

>  „A képviselők többsége támogatta azt a javaslatot is, hogy a talajterhelési díjat ne 2014. január 1-jétől, hanem félévvel később, 2014. július 1-jétől vessék ki.”

Mi volt a javaslat oka?  Lehetséges, hogy a leírtakon túl az is felvetődött fideszes körökben, hogy az, hogy a jövő év áprilisára várható országgyűlési választások előtt ilyen csúnya, a csepeliek nem kis részét érintő megszorító intézkedés még elvenné a kedvét a fideszes szavazóknak?

                        

 

4) A cikk címe: A rezsicsökkentés tovább folytatódik

A december 5-én, a csepeliek.blog.hu-n is megjelent „A rezsicsökkentés és az egér” című, Dési János írást ajánljuk inkább olvasóink figyelmébe.

                              

 

5) A cikk címe: Fedett uszoda Csepelen

Ha már -légrádi-  úr nem kérdezte meg, mi ismételten megkérdezzük: miért maradt el a fedett medence november 13-ra meghirdetett ünnepélyes átadása, illetve, hogy mikor valósul meg a csepeli Fidesz választási ígérete, mikor lesz Csepelen fedett uszoda?

                                                           

 

Egyébként meg gratulálva a fedett medencéhez, bocsánat a „légtartásos sátorral” fedett medencéhez, a csepeliek.blog.hu-n, november 18-án megjelent „A csepeli Fidesz-felfújt” című írással értünk egyet. A cikk lényegét azért röviden összefoglaljuk:

A Csepelen ismét lesz fedett uszoda” Németh Szilárd és a Fidesz Csepeli Szervezete választási ígérete volt, 2010-ben többször, több fórumon leírták, elmondták, bejelentették. A polgármester megígérte, hogy a csepeliek már 2012-ben használhatják, s ezt az ígéretét tűzön-vízen keresztül fogja vinni. A témával több testületi ülésen foglalkoztak, beruházási programot fogadtak el, 22 milliót szavaztak meg a tervek elkészítésére, a fedett uszoda része lett az önkormányzat 2014-ig végrehajtandó gazdasági programjának, Budapest új városfejlesztési koncepciójának, döntöttek arról, hogy tulajdonjogot szereznek a csepeli strand területére, majd arról, hogy megveszik a strand részterületét, s 900 millióból megépítik a 8 pályás, nemzetközi versenyekre is alkalmas fedett uszodát. Közben valami történt. Megváltozott az elképzelés, az ígéret már nem számított. Népszavazásról hoztak döntést, majd ezt is megváltoztatták. Konzultációs levelet írtak a csepelieknek, és rájuk hivatkozva eldöntötték: befedik a meglévő 50 méteres medencét. Így lett a beígért csepeli fedett uszodából légtartásos sátorral fedett medence! Közben eltelt több mint három év. „Vajúdtak a hegyek és egeret szültek”. A mi pénzünkön, bennünket becsapva.

                                     

 

6) A cikk címe: Korszakváltás a csepeli lakótelepeken

A négyoldalas összeállítás már a közelgő országgyűlés jegyében készült propaganda-anyag, a közpénzből fenntartott Csepeli Hírmondóban, a rezsicsökkentés áldásos hatásával megfűszerezve. Szerintünk, hasonló összeállításokból egyre többet olvashatunk majd, arra hivatkozva, hogy milyen pozitívan fogadják a csepeliek ezrei az ilyen és ehhez hasonló, a kerület fejlődését bemutató anyagokat.

                               

 

7) A cikkek címe: MSZP-s képviselő a bíróság előtt

                               Rágalmazással vádolják az MSZP csepeli elnökét.

A Csepeli Hírmondó, azzal, hogy most sem adott lehetőséget a másik félnek véleménye kifejtésére, ismételten bizonyítja: a fideszes városvezetés, közpénzből fenntartott politikai lapja. Azaz, szerintünk: pártlap. 

                                          

                                                                                                                      

8) A cikk címe: 6:3 – Másodszor ünnepelték Csepelen

A cikk kapcsán felhívjuk figyelmüket megjelent írásra, amely november 29-én került fel blogunkra, Csepeliek megcsúfolása a szigorúan titkos Fidesz-bulin címmel.

                                     

 

9) Kimaradt témák, események:

               

 

> A Magyar Narancs június 13-i számában több oldalas, tényfeltáró írás jelent meg

„A Csepel-Szentlőrinc tengely” címmel, amelyben a Csepeli Városgazda Zrt. vezérigazgatójának vélhetően szabálytalan ügyleteiről is részletesen olvashatunk. Az önkormányzat vezetése, a Csepeli Hírmondó azóta sem reagál az MSZP csepeli Szervezetének ezzel kapcsolatos nyílt levelére sem, amelyben az MSZP-sek követelik a gazdasági társaság összes vezetőjének menesztését, amelyet a legutóbbi testületi ülések egyikén a fideszes többség leszavazott.

> Július 29-én, a csepelujsag.blog.hu, a lakosság tájékoztatása érdekében javasolta, hogy az önkormányzat vezetése tegye közzé a Csepelen működő Nemzeti Dohányboltok címlistáját, továbbá, hogy a trafikpályázaton nyertesek hány önkormányzati helyiséget „kaptak”, milyen feltételekkel. Javaslatunkra, azóta sem érkezett válasz.

> Október 18-án blogunkon kérdést tettünk fel: „Mennyit fizetett Csepelen a Fidesz a Királyerdei Művelődési Háznak, a Fidesz-hakniért?” címmel. A kérdésre, azóta sem érkezett válasz.

                           

 

November:

16.

Megérdemelt sikert aratott a Sportbusz Csepel FC, hazai pályán, a Veszprém FC ellen. Eredmény: Csepel-Veszprém 2-0.

18.

Sajtótájékoztatót tartott Csepelen az Együtt2014-PM és az MSZP, az egykulcsos adóról. A sajtótájékoztatón Szigetvári Viktor, Szabó Szabolcs és Takács Krisztián mondta el véleményét.

Megnyílt az Együtt2014-PM csepeli irodája, a II. Rákóczi Ferenc u. 155. sz. alatt.

20.   

Tüntetést, majd sajtótájékoztatót tartott a Demokratikus Koalíció Csepeli Szervezete a Szent István téri CBA épülete előtt, az áruház lánc ellen tervezett bojkottról.

21.

Az ügyészség benyújtotta a vádiratot az észak-csepeli, epresföldi rémdráma öt tagja ellen: gyilkossággal vádolják őket.

22.   

A Hírkomp hozta nyilvánosságra egy csepeli nyugdíjas héthónapos kálváriája miatt Németh Szilárd polgármesternek írt nyílt levelét, amelyet héthónapos kálváriája miatt írt meg, s amelyre azóta sem kapott választ.

24.

Az NB III-as labdarugó bajnokság 15. fordulójában a Csákvár legyőzte a Csepelt, 3-2 arányban.

26.    

Rombológránátot találtak Csepelen, felrobbantották, nem volt szükség ideiglenes kilakoltatásra.

27.   

Szenteczky János, az MSZP Csepeli Szervezetének elnöke, önkormányzati frakciójának vezetője, nyílt levéllel fordult Németh Szilárd polgármesterhez, a csepeli lakosság általános biztonságérzetének javítása érdekében.

30.   Nyílt levelet írt a Petőfi Lakásfenntartó Szövetkezet elnöke, több száz tulajdonost érintő kérdésekről.

 

December:

1.     

Jól sikerült gyermek matiné volt a Csepeli Munkásotthonban. A Manók az erdélyi havasokból c. előadást közel 150 gyermek tekintette meg.

Harmadik helyen végzett a Sportbusz Csepel FC az NB III. Nyugati csoportjában, miután 2-0-ra verték itthon a Nagyatádot.

2.     

Csepeli közterületesek támadtak egy járókelőre, mert kérdezett tőlük.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr255682254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása