CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kínos: leleplezték a zöldhatóság főigazgatóját

2013. december 09. 03:33 - csú

Leleplezés.PNG„A rendelkezésünkre álló irattári nyilvántartás szerint a jelzett személy nem szerzett oklevelet a Kandó Kálmán Műszaki Főiskolán" – ezt válaszolta Jávor Benedeknek címzett levelében az Óbudai Egyetem rektora a zöldhatóság főigazgatónak diplomájával kapcsolatos kérdésre. A Párbeszéd Magyarországért társelnöke Tolnai Jánosné azonnali felmentését kérte az önéletrajzára vonatkozó valótlanságok miatt.

              

Jávor Benedek pénteken úgy fogalmazott: "a politikai szintre emelkedett nyelvvizsgabotrányok első áldozata" az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség főigazgatója, akinek életrajzából "tragikus hirtelenséggel" eltűnt az angol C típusú középfokú nyelvvizsga.

                             

A képviselő szerint nem ez az egyetlen bizonytalan adat a kormányzati portálon szereplő hivatalos dokumentumban, a főigazgató doktori címe egy Amerikában bejegyzett "kamuegyetemtől" származik, amelynek a székhelyére egy metálzenekar kiadója van bejegyezve.

                                                                    

Az ellenzéki politikus azt is mondta: nem tűnik valószínűnek az sem, hogy Tolnai Jánosné a Kandó Kálmán Főiskola Villamosmérnöki Karán szerzett villamosmérnök-informatikus diplomát, az intézmény jogutódjaként működő Óbudai Egyetem szerint a főiskolának soha nem létezett ugyanis villamosmérnöki kara, sem ilyen szakon nem volt képzés.

                                         

Jávor Benedek szerint az ezt feltáró közleménye után az önéletrajz megváltozott, de az ekkor megnevezett kar sem létezett, ráadásul a főigazgató öt év pontossággal nem tudta megmondani, hogy mikor szerezte a diplomáját: a korábbi önéletrajzában 2004 szerepelt, az újban 1999.

                                                       

A PM társelnöke arról is beszélt, hogy a főfelügyelőség törvényes működéséhez szerinte számos kétség fér. Jávor Benedek Tolnai Jánosné azonnali felmentését kérte, és Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztert is lemondásra szólította fel.

                                     

Jávor Benedek „Game over” címmel blogján tett közzé bejegyezést, benne az Óbudai Egyetem rektorának levelével. Rudas Imre ebben azt írta, hogy „Villamosmérnök és Informatika Kar sem 1999-ben, sem azt megelőzően nem létezett egyetemünk jogelődjénél, a Kandó Kálmán Műszaki Főiskolán, tekintettel arra, hogy a főiskola nem kari struktúrában működött”.

                                                

Tolnai Jánosnéval kapcsolatban a neve említése nélkül a levélben az olvasható: „A rendelkezésünkre álló irattári nyilvántartás szerint a jelzett személy nem szerzett oklevelet a Kandó Kálmán Műszaki Főiskolán”.

                                                 

A képviselő a blogbejegyzésben a levél után Tolnai Jánosnénak és Fazekas Sándornak azt üzenete: „Önök a mai nappal le vannak mondva. Hogy Nyerges Zsolt tovább bábozik-e földi porhüvelyükkel, lényegtelen kérdés. A történetnek vége, game over”.

Forrás: hvg.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr925681214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása