CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Továbbmenet nincs!

2013. december 14. 05:05 - csú

Hullámvasút.PNGA fővárosi gyerekek számára az idén az év egyik legszomorúbb eseménye Budapesten alighanem a Vidám Park kapuzárása volt. Sosem látott tömeg igyekezett kihasználni az utolsó alkalmat, hogy elköszönhessen a saját vurstli emlékeitől, meg az előző rendszerből örökölt, ám a szabadság éveiben működésképtelennek bizonyult Lizsé szomorkássá amortizálódott látványosságaitól.

                                  

Az elmúlt bő két évtized alatt senki sem akadályozott meg bennünket, hogy rendbe tegyük. Csinálhattunk volna belőle egy kis Liseberget vagy legalább valami Práter-szerűséget, de nem csináltunk. Most pedig, amikor a színvonala már alulról sem súrolja a vállalhatóság minimumát, jobb híján bezárjuk, elbúcsúzva (nem először és nem is utoljára) a rendszerváltáskori illúziótól: „innentől minden jobb lesz”.

                         

Amikor a jelenlegi kormánytöbbség 2014 májusában újra a választók kezébe teszi a sorsát, éppen 24 évvel leszünk túl a demokratikus fordulaton. Ennyi idő alatt már kiderül, hogy tart-e valamerre egy ország, egy rendszer, egy társadalom. Három ciklus a jobb-, három a baloldalnak jutott, és a leghosszabb ideig, nyolc éven át egy Orbán Viktor nevű úr kezében volt (van) a kormány: amikor szavazunk, már neki is lesz „elmúltnyolcéve”.

                            

A kudarcért – merthogy a többség ezt a teljesítményt (a teljes politikai elitét) súlyos kudarcnak tekinti, afelől ne legyenek kétségeink – nem elég másokat hibáztatni. Ez nem a balliberális elit leszereplése, ahogyan a jelenlegi miniszterelnök 2009-ben Kötcsén megfogalmazta, hanem azé a komplett csapaté, amelyet a történelmi fölfordulás 1990-ben úgy dobott a felszínre, mint a megkavart moslék a száraz kenyérhéjat.

                             

Könnyűnek találtatott a jobboldal is, és ezt nemcsak az a négymillió látja világosan, aki 2014-ben biztosan nem rájuk fog szavazni, hanem az a másfél-kétmillió is, akinek a voksaiban még reménykednek. Bizonyságul elég valamelyik jobboldali véleményoldalon belenézni az olvasói megjegyzésekbe: még aki védi őket, az sem az eredményeikről beszél, hanem csak arról, hogy Bajnai (Mesterházy, Gyurcsány stb.) sem lenne jobb, sőt...

                        

Nos, talán tényleg nem. Így hát nem is azért lesz (ha lesz) elküldve ez a mostani garnitúra, mert a vetélytársak annyival jobbak, hanem azért, mert csak ezzel tudjuk – és sajnos csupán négyévenként egyszer – a tudtukra adni, hogy milyen szánalmasnak találjuk a produkciójukat. Amúgy Fidesz-kongresszus is volt szombaton Budapesten: a kormányzó párt bejelentette, hogy menne még egy kört, balról előzve a kihívó baloldalt.

                            

 – Nincs magánszabadság, ha fogságban, szürkeségben, kilátástalanságban, elnyomásban, az egypártrendszer mocsarában a haza – fogalmazott Orbán, és valóban: mi sem tudnánk szebben összefoglalni, hogy miért kell megbukniuk. A bónusz zseton csak erre az egy menetre szólt: továbbmenet nincs, még akkor sem, ha belátjuk, hogy az egész vurstli megérett a bezárásra és végül majd egy állatkert fogja elfoglalni a helyét.

                         

Hargitai Miklós

Forrás: nol.hu

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr385686079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása