CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Lenézés! Ide jutottunk?!

2013. december 16. 04:24 - csú

Horváth Gyuszi-5_3.PNGTemetőt Csepelnek! Amikor ezt a hírt meghallottam, azok a szocializmusban gazdagnak számító Isten háta mögötti települések jutottak az eszembe, ahol a státusszimbólumként a temető fejlesztését és a ravatalozó fel csicsásítását tartották az ott lakók a legfontosabbnak.

Nem a termelést, a kereskedelmet, az egészségügyet, a sportot, ami az élőknek hasznot hoz, hanem a temetőt!

Ezeket mi pestiek kissé megmosolyogtuk, mert az érzelmek elhatalmasodását láttuk, az értelem felett. Nem értettük, hogy miért ez a magamutogató haszontalanság.

Még akkor is furcsállottuk, ha tudtuk, hogy a szeretet és az elhunytak iránti tisztelet, valamint a kegyelet nagyon fontos dolog egy érző ember életében.

Ezek után elképzelhető a meglepetésem (no meg a szégyenkezésem) amikor az újságban, - e témában- vastag betűs címként szerepel legszűkebb pátriám Csepel neve. Ide jutottunk, hogy már minket is azok közé a bugyuta települések közé sorolnak, ahol a vezetők butasága nem terjed tovább, mint az élők számára haszontalan temető fejlesztése?

Ez azért már a lenézés minősített esete!


Akkor, amikor ezer dolog van, ami megoldásra vár, és aminek fejlesztése hasznot hozna Csepelnek és Budapestnek egyaránt. Itt vannak például az elhagyott ipartelepek, az Észak Csepel kérdése, a Munkásotthon, a Csepel SC, a kórház és rendelő, a kis és nagy Duna, a HÉV ügye, hogy csak a legégetőbbeket mondjam; és nálunk mégis a temető vált a legfontosabbá?
Alaposabban átolvasva a hírt, kissé árnyaltabbá vált a kép. Bővítésről beszélnek, amivel a szegények temetőjét kívánják létrehozni Csepelen!
Mit mondjak? Nem lettem boldogabb!

A Csepelen jelenleg városvezetőként uralkodó két potentát, (országgyűlési képviselőként, fővárosi képviselőként) Csepelt akarják annak az ócska döntésnek a helyszínévé - és ezzel együtt a jelképévé tenni - ami a megaláztatottságot és a végső kiszolgáltatottságot jelenti. Ide fognak naponta utazni azok a szerencsétlenek, akik elhunyt szeretteik testét mosdatják, sírját kiássák majd, hogy a szociális temetés előírásainak, és ezzel párhozamosan a szegénységüket megalázással bűntető hatalmi arrogancia kegyetlenségének kényszeredetten alávessék magukat. Mindehhez bővíteni kívánják az idáig már háromszorosára emelt (polgármesteri magánrendőrség) a közterület felügyelet létszámát. Valószínűleg azért, hogy a jogos indulatokat kordában tartsák és az előírásokat (jogosultság, sírméret, higiénia stb.) betartassák. A szegényeknek pedig nem lesz választási lehetőségük, mert zsigereikben él, hogy az emberi kegyelet követelményének meg kell felelniük! Csepel fogalma pedig úgy fog az agyukba vésődni, mint a hatalmi kegyetlenség, az emberi megalázás és a szégyen szimbóluma.
Úgy látszik, ezt akarják elérni a mai vezetőik.

Azért, mert úgy gondolják, hogy az ő mandátumuk elsősorban arra szól, hogy megleckéztessék, megalázzák, büszkeségét és tartását megtörjék ennek a népnek.
Láttuk ezt már más ügyekben is.

Nem kell messzire menni, csak figyeljük a Munkásotthon kivéreztetését, a Csepel Sport Klub vergődését, az iskolarendszer szétverését, az egészségügy visszafejlesztését.
Az ország más részein a Fidesz milliárdokat fordít stadionokra, meg egyéb sport és kulturális létesítményekre, de Csepelen erre egy fillér se jut. Főleg azért, mert ezeknek a kerületi intézményeknek az ellehetetlenítése éppen az itteni vezetők akarata.

Úgy vélik ugyanis, amit nem uralhatnak, azt megfojtanak!
Hiába élnek itt, vigyázó szemeiket mégis állandóan Felcsútra vetik! Nem egy fejlett európai metropolisz elővárosát akarják mintázni, (mert ilyen ismereteket onnan ahonnan jöttek nem hozhattak magukkal) hanem, egy fejér megyei kisközség mentalitását és az ott született túl hatalmát akarják minden áron lemásolni. Ők, és társaik váltak azzá a különítménnyé, akik a hatalom és a Fidesz ostoraként megleckéztetik ezt a települést!
Azért, mert valaha a "vörös" előnév ragadt rajta! A főváros, benne a csepeli képviselővel, így akar megfelelni az embertelen Fidesz törvénykezésnek, miszerint a szociális temetkezéseknek helyet kell biztosítani.
A polgármester, - aki már mindenben szakértőnek mutatkozik Magyarországon, éppen ezért lassan az országos nevetség szimbólumává emelkedik - úgy hírlik asszisztált ennek a javaslatnak a létrejöttében. De már érzi, hogy javíthatatlan a "mű", amit létrehozott.

Úgy döntött, hogy nem méretteti meg magát a következő önkormányzati választáson.
Talán az első döntés, ami a racionális realitás talaján született! 

Forrás: Horváth Gyula Temetőt Csepelnek című blogbejegyzése

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr765694473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása