CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Pofátlan plafonrongáló Csepelen

2013. december 18. 12:17 - csú

Milliós jutalmak.PNGRepedezik, de még nem szakadt rá. A plafon tartja magát Németh Szilárd, Csepel jelenlegi fideszes polgármesterének feje felett a csepeliek és a köztisztviselők által terror házának nevezett Szent Imre téri polgármesteri hivatalban. Sokan kérdezik: az álláshalmozó rezsikommandós polgármester mikor mond már végre köszönetet elődjeinek, a szocialista városvezetőknek azért, hogy ilyen bivalyerős mennyezetet hagytak rá.

Bizony-bizony szükség volt a teherbíró szuper plafonra, amikor elhangzott Németh Szilárd - általunk is közölt - nyilatkozata a Hír 24 Híradójában. Szó szerint többek között ez jött ki Németh száján, idézzük:

„Nálunk egyébként az a divat a csepeli önkormányzatban, hogy mind a négy politikus: a  három alpolgármester és én polgármesterként a legalacsonyabb besorolású bérben vagyunk. Nekem bruttó 540 ezer forint a bérem, és soha semmilyen jutalmat, soha semmilyen kedvezményt nem vettünk igénybe.”

A Szent Imre téri sokat látott, sokat hallott ódon épületben volt nagy robaj e szavak hallatán, de a plafon – hála a szocialista elődök tervszerű, megelőző karbantartásának ‑ nem szakadt rá a fideszes Németh Szilárdra.

A valóság ugyanis a következő. Az még csak hagyján, hogy Németh Szilárd a saját fizetését sem ismeri. A nyilvános adatok szerint ugyanis nem bruttó 540 ezer forintos „bért”, hanem bruttó 567 ezer forint fizetséget („bért”) kap. Bár a 27 ezer forintos különbözetnek is sokan örülnének Németh környezetében és a csepeliek között, de érthető Németh tévedése, hiszen még két helyről vesz fel közpénzt. Parlamenti képviselőként - dokumentáltan - csak novemberben  800 ezer forinttal, fővárosi képviselőként pedig havonta 216 ezer 524 forinttal kellett beérnie. Pontosabban csak kellet volna, hiszen van még más is…Nézzük a legfőbb plafonrongáló pofátlanságát a terror házi rezsikommandósnak, amely szerint ő és alpolgármester társai soha, semmilyen kedvezményt nem vettek igénybe.

Nos a CSÚ rendszeresen közli a jegyzőkönyvekben rögzített tényeket, hogy három éve a bruttó 43 millió forintos csepeli közpénzből vásárolt önkormányzati, „kincstári” gépkocsik közül Németh Szilárd polgármester részére egy Skoda Superb Combi 2.TDI, Borbély Lénárd általános alpolgármesternek és Morovik Attila szociális, oktatási ügyekért felelős  alpolgármesternek 1-1 Skoda Octavia Ambient 1,4 TSI  típusú  személygépkocsit, Ábel Attila kommunikációs ügyekért felelős alpolgármesternek Renault Cliót adott kizárólagos használatra a kétharmados többségű fideszes képviselő-testület. Ugyanez a többség rábólintott arra is, hogy a használat költségeit, a felmerülő adó- és járulékterheket Németh Szilárd esetében kilométer-korlátozás nélkülÁbel AttilaBorbély Lénárd és Morovik Attila esetében évi 30.000, vagyis harmincezer kilométer erejéig közpénzből Csepel önkormányzata viselje több mint fél millió forintos havi bérük mellett. És ha már lúd, akkor legyen kövér: Werner Péternek, a Városgazda (volt Csevak) Zrt vezérigazgatójának, szolgálati Skodáját korlátlan benzinvásárlási lehetőséggel Chevroletre cserélték.

Ezek után két dolgon lehet, sőt érdemes elgondolkodni: hol a pofátlanság határa? Meddig bírja magát tartani a plafon Németh Szilárd és társai feje felett. 

L U X

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr495697781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása