CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Döbbenetes sorok, megrázó sorsok országszerte

2013. december 27. 04:56 - csú

Ki teljesít jobban? Mi teljesít jobban?

Ebédosztás-kurir.PNGÉvről évre többen állnak sorba az ingyenes ételért. Hiába teljesít papíron jobban az ország, folyamatosan nő azoknak a száma, akik még karácsonykor sem tudnak rendesen enni. Nyugdíjasok, közmunkások és kisgyerekes családok, akik a léthatáron élnek.

A budapesti Blaha Lujza téren karácsony mindhárom napján 4500 adag meleg étellel várták a rászorulókat. Csütörtök reggel már az előtt a Rókus-kápolnáig ért az ingyenes ebédre várók sora, mielőtt az ételosztás megkezdődött volna. Az Ételt az Életért Alapítvány munkáját napi száz civil önkéntes segítette a Blahán, de ha kétszer ennyien kétszer ennyit adnának, valószínűleg az is elfogyna.

A szervezet Facebook-oldalán látható képeken pedig egyből feltűnik, hogy egyre több kisgyerekes család is ott áll a hidegben órákat, csak hogy kapjon az ajándék ebédből. A legtöbb családban pedig legalább egy valaki dolgozik - sokszor 10-12 órát, minimálbérért -, ezt egészíti ki valamennyire a kicsivel otthon lévő anyuka gyese. Próbálnak talpon maradni, hogy legalább a minimális szükségletekre jusson, de sokszor ez is lehetetlen küzdelem.

Az ingyenkonyha ma már nem csak a hajléktalanok utolsó reménye. Az Oltalom Karitatív Egyesület Dankó utcai menedékhelyén már egy ideje rendszeresen feltűnnek olyan párok és családok, akiknek ugyan lakniuk még van hol, de másra már nem nagyon futja. Nagy részük az elmúlt két évben a vidéki munkanélküliség elől menekült a fővárosba, hátha itt könnyebb lesz megélhetést biztosító keresethez jutni. Nem könnyebb, itt is csak közmunka van, ha van - mesélték keserűen többen is. Ők általában hideg lakásokból jönnek, mert a rég kikapcsolt gázon és villanyon nem segít semmilyen rezsicsökkentés. És csak abban bíznak, hogy lesz még idő, amikor majd az ő gondjaikkal is foglalkoznak azok, akik sorsokról döntenek. 

Forrás: kurir.hu

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr435709820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása