CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ez így nem mehet tovább! Szebb és boldogabb új évet Csepel!

2013. december 31. 05:55 - csú

SZABÓ SZABOLCS ÉV VÉGI ÜZENETE

Szabó Szabolcs Együtt2014-330.pngTisztelt Csepeli Polgárok!

Az elmúlt év sok bánatot, és persze sok örömöt is hozott számunkra. Minden bizonnyal egészen máshogy élte meg az óévet, aki vesztese, mint aki nyertese volt annak a folyamatos „szabadságharcnak”, amit a Fidesz folytatott valamelyik vélt ellenfelével szemben. Bár talán helyesebb lenne szélmalomharcot emlegetni. Mindenesetre megállapíthatjuk, hogy sajnálatos módon azok vannak (vagyunk) többen, akik nem érzik az ország teljesítményének javulását. Sőt!

Annak ellenére sem érezzük a pozitívumokat, hogy a kormányzati befolyás alatt álló médiában másról sem lehet hallani, csak növekedésről, fordulatról, javulásról. Viszont ha körbenézünk Csepelen, akkor egészen mást látunk: mindenhol szegénység, nyomorúság, kilátástalanság, munkanélküliség, romló közbiztonság. Most már nem csak az elmaradott vidéki térségek sajátja a tömeges munkanélküliség, a sokáig védettnek tartott Budapesten is egyre inkább csak a közmunka marad az egyetlen kiút. Csak Csepelen mintegy 30 ezer olyan ember lakik, aki egyik napról a másikra él, pontosabb túlél.

Sok ezer csepeli fogadta el az adományokat, a felajánlott meleg ételt, az ingyen felajánlott fenyőfát, de így is sokan nélkülözve ünnepelték a karácsonyt. Szomorú látni ezt az elszegényedést. Ezen nem segít sem a turulos országzászló, sem a nagy-magyarországos virágágyás. A legtöbb emberben már csak a magánéletben megélt örömök tartják a lelket: a gyerekek, a szerelmek, a baráti kapcsolatok.

A jövő sajnos még ennél is több bizonytalanságot tartogat számunkra. Ennek a félreérthetetlen jele, hogy napjainkban már mintegy félmillió magyar állampolgár, köztük igen sok csepeli, él és dolgozik külföldön. Itthon egyszerűen nem találják meg a számításukat.

Gyakran megkapjuk a kérdést: mit tudunk majd csinálni, mit lehet majd jobban csinálni 2014 tavaszától? A válasz bizonyos szempontból egyszerű: mi egy normális országban akarunk élni, ezért ilyen országot fogunk építeni. Más szempontból persze nehéz a válasz, mert nem lehet egyik napról a másikra rendezni az elmúlt évtizedek alatt felhalmozódott összes problémát. Azt határozottan merem ígérni, hogy demokratikus berendezkedésű országot fogunk építeni, ahol a törekvő emberek megtalálják a számításukat, ahol a vállalkozóknak megéri munkahelyet létrehozni, ahol a politikusok nem a saját zsebük tömködésével vannak elfoglalva, ahol az emberek szabadon elmondhatják véleményüket, ahol nem tekintik hazaárulónak a politikai ellenfelet, ahol nem belerúgnak a rászorulókba, hanem segítenek nekik, ahol Európát és az Európai Uniót nem ellenségnek tekintik…és még sokáig folytathatnám a sort. Egyvalamit azonban mindenkinek meg kell érteni: nem ígérhetünk csodát! Ha valaki egymillió munkahelyet, 14. havi fizetést, hatalmas összegű nyugdíjakat, nagymértékben csökkenő rezsit, drasztikusan csökkenő adóterheket, úgy általában a választások másnapjára Kánaánt ígér, akkor az a politikus biztosan hazudik! Mi csak azt tudjuk mondani az alapos számításokra épülő programunkban, hogy évről-évre egy kicsit jobb lesz. Egyrészt jobb lesz az emberek hangulata, mert békén hagyjuk őket, másrészt pedig a gazdasági fenntartható növekedési pályára állítjuk, és így évről-évre javul majd a családok anyagi helyzete. Ez az ígéret teljesíthető.

Bízom abban, hogy Magyarország - és azon belül Csepel - józan többsége belátja: ez így nem mehet tovább. Mindenkinek fel kell ismernie, hogy változásra van szükség, mert különben itt ragadunk ebben a mocsárban hosszú évtizedekre. Aki változást szeretne, az támogassa munkánkat, valamint támogasson minket szavazataival is a következő választásokon!

Végezetül pedig az kívánom minden csepelinek, hogy legyen szebb és boldogabb az új év!

Szabó Szabolcs

országgyűlési képviselőjelölt

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr265716362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása