CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Így látnak minket, magyarokat

2014. január 25. 03:24 - csú

Felkiált-jel-nagyobb_3.jpgA csepeli internetes hírportálokon - a közpénzből fenntartott önkormányzati honlap és a Fidesz közeli hírblog egyoldalú lapszemléi kivételével - nem nagyon szokás a bennünket körülvevő világról, annak hazánkról alkotott véleményéről időről-időre tájékoztatni a magyar olvasókat.  Sorozatunk célja, szemlézni a Magyarországról megjelent külföldi lapvéleményekből. Igyekszünk a gazdasági- és társadalmi-, politikai élet valamennyi területével kapcsolatos cikkekből válogatni – olvasóink sokoldalú tájékoztatása érdekében.

Euronews:

Hidegháborús választás jön Magyarországon

Az új magyar alaptörvénnyel szemben megfogalmazott bírálatokra hívja fel a figyelmet egyebek mellett a hírportál. Emlékeztet rá, hogy az új alkotmányt a töredezett ellenzék kifogásait figyelmen kívül hagyva fogadta el a parlament. Felhívja a figyelmet arra is, hogy hiába fogalmazott meg Brüsszel aggodalmakat a magyarországi populista és nacionalista tendenciákkal kapcsolatban, a Fidesz fenntartotta támogatottságát a szavazók körében. A politikai paletta másik pólusán elhelyezkedő baloldali szövetség normalizálni akarja Magyarország és az EU kapcsolatait. (napi.hu)

Human Rights Watch (HRW), nemzetközi emberi jogi szervezet:

Újabb külföldi bírálatot kapott Magyarország

Bírálja a magyar alaptörvény módosításait a HRW Berlinben bemutatott éves jelentése. A dokumentum szerint a kormány által kezdeményezett egyes jogszabály-módosítások révén 2013-ban folytatódott a jogállamiság fenyegetése és az emberi jogok védelmének gyengülése. A módosítások aláássák az igazságszolgáltatás függetlenségét…, nem vetettek véget a vallási csoportok diszkriminációjának, és csak részben kezelték a politikai hirdetések közzététele korlátozásának problémáját…, és változatlanul gond az antiszemitizmus. (napi.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr495779436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása