CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Menekül a pénz a magyar bankokból

2014. február 06. 02:34 - csú

Matolcsy forintmenekülés.PNGAz adatok alapján az látható, hogy még a végtörlesztés idejében sem történt akkora kivonás a megtakarításokból, mint tavaly – írja elemzésében az mfor.hu.

A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint a bankokban elhelyezett háztartási forintbetét-állomány tavaly eddig még nem látott mértékben csökkent.

Tavaly 594 milliárd forinttal csökkent a lakosság forintbetéteinek állománya, ilyen mértékű változásra pedig 2009-ig visszamenőleg még egyszer sem volt példa.

Ennél ráadásul még rosszabb is lehetett volna a helyzet, hiszen az egész éves csökkenő trendet törte meg a december, amikor is előző hónaphoz képest 89 milliárddal növekedett a hó végi állomány. Az utolsó havi állománynövekedés egyébként minden évben megfigyelhető folyamat.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr495799962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása