CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Tajtékos napok a leleplezett színjáték után

2014. február 07. 03:45 - csú

Puskás-díj.PNGA Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia megsértődött a Népszava egyik, az  orbáni aranylabdás színjátékot leleplező cikke miatt, és most nem hajlandó szóba állni a lap újságíróival.  Sajtóosztálya nem engedi nyilatkozni ifjú tehetségét, Tajti Mátyást - aki nemrégiben mind a két spanyol óriást, a Barcelonát és a Real Madridot is megjárta próbajáték gyanánt, sőt, a katalán klub állítólag szerződést is ajánlott az U16-os magyar válogatottnak. A Népszava sportszerkesztőségében érlelődni kezdett a gondolat: talán nem is azért nem engedi a felcsúti intézmény nyilatkozni a játékost, mert számára kényes és igen kellemetlen ügyekben cikkeztünk. Hanem...

Szöllősi György, a Puskás akadémia  kommunikációs igazgatója dolgozott a Nemzeti Sportnál, volt az MLSZ sajtófőnöke, főszerkesztője a Felcsúton készülő, impozáns FourFourTwo magyar kiadásának. Dörzsölt és tapasztalt újságíró, aki pontosan tisztában van azzal, hogy a színikritikust sem tiltják ki a színházból, ha valamelyik előadásról vitriolos stílusban írja meg keresetlen véleményét. Maga is ezerszer rámutatott fájó igazságokra, gyenge teljesítményekre, dilettantizmusra, s a tolla hegyére kerülők többsége mégis a mai napig szóba áll vele.

A PFLA napokig félrevezette a közvéleményt. Úgy állította be, mintha Orbán Viktort az a megtiszteltetés érte volna, hogy Joseph Blatter FIFA-elnök személyes felkérésének eleget téve jelent meg a miniszterelnök az Aranylabda-gálán, hogy maga adja át a Puskás-díjat. A Népszava leleplezte: a FIFA csupán elfogadta a felcsúti fölajánlkozást. Persze, lebukni mindig kellemetlen. Utána egyszerűbb a másikra haragudni, azt inkorrektséggel vádolni.

Ennél viszont már csak az újabb lebukás volna kellemetlenebb. Ha újabb félrevezetési kísérlet lepleződne le. Ha kiderülne, Tajti ugyan valóban kint járt Spanyolországban, de a két óriás messze nem veszekszik rajta. Ha kiderülne, hogy a Barca mégsem ajánlott neki szerződést. És ez is csak a PFLA kommunikációs trükkje. Talán ez volt az igazi oka az interjú megtagadásának?
Akárhogy is. Tajtinak kívánjuk, fusson be káprázatos karriert, igazoljon a Barcához vagy a Real Madridhoz, ott legalább a csúcsfutball mellett olyat is elsajátíthat, amit Felcsúton nem. Tisztességet.

Varga T. Róbert

Forrás: Népszava

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr505801515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása