CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Égbekiáltó igazságtalanságok, felháborító pofátlanságok Csepelen

2014. február 12. 05:57 - csú

Bejuthat- e valaki a polgármesterhez, vagy helyetteseihez azért, hogy panaszát orvosolják, véleményét gondolatait kifejtse? Nem és nem! Nem, nem, soha...Elakadnak az ügyek az elefántcsont-toronyban ülő főnököt óvó, rettegő és ezért gyakran hibázó személyi ügyintézőknél. A közel harminc főből álló "kabinet", a magánhadseregként szolgáló kutyás, gumibotos közterület felügyelet, a beléptetési rendszerek garmadája, meg a "Recepció" azért van, hogy távol tartsa az embereket a polgármestertől.


Horváth Gyuszi táblával_1.PNGFelháborító esemény történt Csepelen!
Megverték az egyik kitelepült párt képviselőit a sétáló utcában.
Az est mélységesen felháborító és elítélendő! Minden egyénnek, pártnak, szervezetnek joga van elmondani véleményét népszerűsíteni elképzelését. Az egyénnek, az utcán közlekedőnek pedig joga van elfogadni, vagy elutasítani a közeledést. De senkinek nincs joga vegzálni, és főleg nem tettleg bántalmazni a kitelepülőket. A Jobbik kitelepülő csapatát érte támadás ebben a jelzett esetben. Ennek a pártnak a véleményével, állásfoglalásával a legkisebb mértékben sem értek egyet, de Rousseau véleményét osztom: amit képvisel, azt mélységesen elutasítom, de mindent megteszek azért, hogy elmondhassa!
Ez az állásfoglalás nem egy párttal, vagy egyénnel, hanem a demokrácia alapját jelentő szólásszabadsággal van ugyanis szoros kapcsolatban. Tehát a sértetteknek, mielőbbi felépülést kívánok!

Az eset kapcsán érdemes megvizsgálni, hogy mi is lehet ennek a Csepelen emlékezetem óta soha nem tapasztalt brutalitásnak az előzménye.


A csepeli közéleti viselkedés soha nem látott mélységekbe zuhant.
Eluralkodott a demagógia, ehhez kapcsolódóan az agresszivitás és az indulati kitörések. Az emberek véleményeiket nem tudják a demokrácia keretei között kifejteni. A kisebbségi és civil szervezeteket visszanyesték. Az intézmények egy részét megszűntették, vagy úgy alakították át, hogy az észrevételek, kritikák sose jussanak el a címzetthez. A legjobb példa erre az új szervezetbe foglalt Okmányiroda. A megcsúfolt alkalmazottak, a méltatlan körülmények között várakozó ügyfelek észrevételei vajon eljutnak-e a hivatal vezetőjéhez? A közel egy éve megígért új helyiséget a Plázában vajon elfoglalhatták-e a dolgozók, vagy ügyfelek? Be juthat-e az állampolgár a legfőbb vetetőhöz, jogorvoslat, vagy méltánytalanság esetén? A választ mindenki tudja. Nem!
De bejuthat- e valaki a polgármesterhez, vagy helyetteseihez azért, hogy véleményét gondolatait kifejtse? A válasz megint nem!

Járt nálam egy állampolgár, aki arra panaszkodott, hogy több mint fél éve nem képes a polgármestertől időpontot kapni. Elakadnak az ügyek az elefántcsont-toronyban ülő főnököt óvó, rettegő és ezért gyakran hibázó személyi ügyintézőknél. A közel harminc főből álló "kabinet", a magánhadseregként szolgáló kutyás, gumibotos közterület felügyelet, a beléptetési rendszerek garmadája, mega "Recepció" azért van, hogy távol tartsa az embereket a polgármestertől. Az emberek választott képviselőik útján sem tudják érdekeiket, elvárásaikat képviseltetni. A testületi ülések túlnyomó többsége "rendkívüli"! Azért, hogy a napirendeket és a tárgyalandó témákat nehogy megismerhessék a képviselők. Ellenzéki korában Németh Szilárd és társai óriási hisztit vágtak ki, ha az előző vezetéstől legalább egy héttel az ülés előtt nem kaptak írásos anyagot. Most meg az a kivételes, ha több mint egy nappal az ülés előtt rendelkezésre áll a képviselők számára az előterjesztés. Elvárható-e így a felelős munkavégzés? A válasz újból, nem!

Ebből következően, elfojtott indulatok ki nem beszélt problémák és az asztalról lesepert égbekiáltó igazságtalanságok vannak a kerületben. Nem az volt tehát a kérdés, hogy egy ilyen érzelmi kitörés, elkeseredett agresszív támadás bekövetkezik-e, hanem az, hogy mikor!
Mindent megtett a mostani kurzus azért, hogy ez az eléggé el nem ítélhető állapot létrejöjjön!
És nem is a randalírozó három ember kezdte!
A hivatali hatalmukkal és szerviesekkel magát körbevevő Fideszes vezetők kezdték az agressziót.
Már ezen az oldalon is többször jeleztem azt a méltatlan és jogtalan froclizást, amit a SZTK gondnoka (Műszaki igazgatója), az ottani rendészek közreműködésével tettek. A közterület felügyelők főparancsnokuk "forró drótos" irányításával molesztálják a kitelepült demokratikus pártokat, hogy elvegyék a kedvüket jogaik gyakorlásától. A piac vezetői szintén határozottan és rendésszel fenyegetve lépnek fel, ha nem tetszik nekik, hogy a kapu előtt szórólapoznak az ellenzéki pártok. Azt természetesen "jóhiszeműleg" elnézik, ha szövetségeseik, közterület foglalási engedély nélkül, erősítőkkel és hangfalakkal harsogják a rasszista, gyűlölködő, az emberek túlnyomó többségét sértő beszédeiket.
Ezek az előzmények és ezek az adalékok ahhoz, hogy közelebb kerüljünk a Csepelen kialakult és a leghatározottabban elítélendő helyzet megértéséhez.
A mostani konfliktus nagy valószínűséggel ugyanis soha nem jött volna létre, ha nem látnak erre példát azok, akik fogékonyak rá. A fogékonyságot aztán a nincstelenség, az éhezés, a lakhatás, fűtés, orvosi ellátás hiánya az elkeseredésig fokozza! A demokráciát gyalázták meg azok, akik a jobbikosokat bántották, de a demokráciára a mostani Fidesz vezetők és elvtelen kiszolgálóik törtek rá Csepelen is! 

HORVÁTH GYULA

Forrás: a szerző blogbejegyzése

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr915807056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása