CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Németh Szilárd István, a király hazudik és rosszabbul teljesít!

2014. február 13. 04:04 - csú

Egy csepeli választópolgár véleménye, aki már megkapta a magáét

Németh-plakát teljes.PNGVilágít, mint a villanykörte. Magyaráz a homályba szorított hódolóknak, csodálóknak. Láthatjuk plakátokon és a lakásokra küldött szórólapokon, ahol alig fért rá a két oldalra.  Azzal kezdi, hogy „országgyűlési képviselőként és polgármesterként” dolgozik Csepelért. Miért hagyta ki a fővárosi közgyűlési tagságát, az ott kapott kulturális és turisztikai tanácsnoki megbízatását? Azt gondolja, hogy álláshalmozónak tűnhet a választópolgárok szemében? Álláshalmozónak, aki alig található Csepelen, tüntetően távol tartja magát a pedagógusnapi és kultúra napi rendezvényektől, aki az elmúlt közel négy évben, havi kb. 1,6 milliós keresetével, plusz a közpénzből vásárolt ingyen autójának ingyenes használatával meg tudta „duplázni megtakarításait”?

Az államfő startpisztolyának eldördülését követően, utolsó szakaszába érkezett a Fidesznél nyolc(!) éve tartó választási hadjárat. Csapataik a végső győzelem reményében, a Kedves Vezető 2013. október 23-án elhangzott hívó szavainak megfelelően, csatarendbe álltak. Cél most már a választások megnyerése, az ellenségnek kikiáltott ellenfelek teljes megsemmisítése. „Lassan és biztosan be kell indítani a gépezetünket” – mondta akkor a Fővezér, katonákkal a háta mögött. Úgy történt. Tüzérségi ütegeik már hetek óta kartácsokkal lövik az ellent. Célra állították a nehéz lövegeket, az orosz katyusákat is. A Vezér kinevezte szövetségeseit, az alvezéreket, zászlótartókat, a sereg kemény magját alkotó, leghűségesebb katonáit, az országgyűlési képviselő-jelölteket. Az előretolt szabadcsapatok (a Simicska uralta média-, pénzügyi- és vállalkozói birodalom, Fekete György és Kerényi Imre kulturális kisegyüttesei, a Puskás Ferenc Labdarugó Akadémia, élén Mészáros Lőrinccel, a felcsúti, egy év alatt milliárdossá vált vállalkozó polgármesterrel, az Orbán család hű barátjával, a rezsihadsereg kommandós csapatai, a Békemenet, a CÖF) pedig már hetek óta folytatják megfélemlítő akcióikat, egyenként vadásszák le az ellenség gyenge láncszemeit.
Mindeközben, a milliárdokat felemésztő orbáni levelezések, a párbeszédnek csúfolt helyi, nyolcmilliós közvélemény kutatások után, most szórólapokkal szórják meg Csepelt. Egyelőre még nem helikopterekről. Céljuk annak erősítése, hogy az Orbán-kormány alatt „Magyarország jobban teljesít!” A 800 millióba került reklámszöveg a röplapon háromszor is olvasható, hogy ne feledjük. Hozzánk is bedobtak egyet. Rajta Németh Szilárd István. Az első oldalon, ahol szinte kirí a homályos arcokból, zakó nélkül. Világít, mint a villanykörte. Magyaráz. A második, harmadik oldalon már zakóban. Alig fért rá. Nem a zakó. Németh Szilárd István. A két oldalra. A borítón magyaráz, szokásához híven megvilágít valamit az őt hallgató kiscsoportnak, míg a belső oldalakon eddigi tetteivel, régi szlogenjével kopogtat be hozzánk.

Azzal kezdi, hogy „országgyűlési képviselőként és polgármesterként” dolgozik Csepelért. Miért hagyta ki a fővárosi közgyűlési tagságát, az ott kapott kulturális és turisztikai tanácsnoki megbízatását? Talán nem büszke ottani munkájára? Vagy azt gondolja, hogy álláshalmozónak tűnhet a választópolgárok szemében? Álláshalmozónak, aki alig található Csepelen, tüntetően távol tartja magát a pedagógusnapi és kultúra napi rendezvényektől, aki az elmúlt közel négy évben, havi kb. 1,6 milliós keresetével meg tudta „duplázni megtakarításait”?

Írja, hogy az „elmúlt években sok közös sikert értünk el”. Kivel közös a siker? A csepeliekkel, akik gondjaikkal nem tudnak hozzá bejutni, a hivatalból, intézményekből kirúgott munkatársaival, az együttműködésből teljesen kizárt ellenzékkel, a megalázott civil szervezetek, alapítványok sorával, a lenézett, meg sem hallgatott vállalkozókkal? Milyen sikerről van szó? Az előző vezetés által előkészített, részben elindított fejlesztések (gerincút, csatornázás, kerékpárút, lakótelepi városrehabilitáció) befejezésén túl mindössze egy nagy beruházást indítottak el, a városközpont déli részének rehabilitációját.

Azt ígérték 2010-ben, hogy „ismét lesz Csepelen fedett uszoda”! Nem lett. Lett helyette sátorponyvával fedett medence, tehát hazugság, hogy „Elkészült a fedett uszoda”! Azt ígérték, hogy „visszaszerzik a csepeli kórházat”! Nem szerezték vissza, amiről viszont mélyen hallgat. Arról is, hogy a csepeliek elmúlt évtizedekben végzett munkáját le-, illetve átértékelte, s megkérdezésük nélkül utcaneveket változtatott meg, és egy irredenta emlékművet épített újjá a város központjában. Vajon miért?

Ezek után ki hiszi el, hogy országgyűlési képviselőként az „emberekkel közösen” szeretné folytatni a csepeli fejlesztéseket? Ki hisz már felmelegített szlogenjében, miszerint „ésszel, szívvel, tisztességgel”?

Baloldaliként, természetesen 2010-ben sem Németh Szilárdra szavaztam. Azt sem hittem, hogy felülemelkedik a politikán, s valamennyi csepeli polgármestere tud lenni. Pedig 2010. október 19-én a következőket mondta: „A fő cél, hogy innentől kezdve, nyíltan, hazugságok nélkül dolgozzunk együtt, politikusok és közemberek Csepel jövőjéért.” Nem lett belőle semmi. Maradt, aki volt, egy fideszes pártkatona, aki rosszabbul teljesített. Április 6-án ismét ellene szavazok, mert

„Ceterum censeo…” – Németh Szilárdnak mennie kell!

V O X

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr155811253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása