CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ügyészségi nyomozók Simon Gábornál és az MSZP székházánál

2014. február 13. 15:20 - csú

Simon háza előtt.PNGSimon Gábor volt szocialista politikus ügyében elindított büntetőeljárás miatt csütörtökön ügyészségi nyomozók jelentek meg az MSZP-székháznál. Az ügyészség nem kommentálta az értesülést. Az mno.hu-n olvasható Hír TV-értesülés szerint Simon Gábor vagyonnyilatkozatát vihették el a Jókai utcai székházból.

Simon Gábort a házánál is kereste a nyomozóügyészség, a Hír TV beszámolója szerint Simon három embert beengedett az épületbe. Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője az MTI megkeresésére nem kívánta megerősíteni az értesülést. Azt mondta: a nyomozás érdekeire tekintettel egyelőre nem adnak bővebb tájékoztatást. 

A Magyar Nemzet február 4-én forrásmegjelölés nélkül írt arról, hogy Simon Gábornak, az MSZP elnökhelyettesének több száz millió forint van bécsi számláján, amit nem tüntetett fel a vagyonnyilatkozatában. A képviselő február 6-án közölte, hogy minden, a szocialista pártban viselt tisztségéről lemond, kilép az MSZP-ből, visszalép a képviselőjelöltségtől és február 12-i hatállyal lemond parlamenti képviselői mandátumáról.

Ezt követően a legfőbb ügyész adócsalás és magánokirat-hamisítás megalapozott gyanúja miatt kezdeményezte Simon Gábor mentelmi jogának felfüggesztését a Központi Nyomozó Főügyészség által tavaly november óta folytatott nyomozás eredményeként.(NOL.HU)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr275812830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása