CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Jövőkép nélküli adomázás kommunistázással: Orbán-évértékelő

2014. február 16. 19:14 - csú

Orbán.PNG"Fújjátok meg a kürtöket, nyergeljetek, mert holnap reggel indulunk !" - adta ki a parancsot övéinek ötven nappal a választások előtt a Millenárison Orbán Viktor tizenhatodik évértékelésén. A Balog Zoltán nevével fémjelzett Magyar Polgári Együttműködés egyesület rendezvényén a miniszterelnök félórás, beszédet mondott. 

Mindvégig "a lám az erő, a meg nem alkuvás diadalmaskodik a gyengeség, a szolgalelkűség felett" tézist kísérelte meg alátámasztani a választási siker érdekében. A "jó öreg Winstont" idézve az is kiderült, Orbán Viktor élvezi a szabadságot: "csupa pezsgés az életünk, rálőnek az emberre, de nem találják el". El is magyarázta a Churchill-mondást hallgatóságának. Eszerint minden kilőtt golyó mögött ugyanaz a szándék rejlik, ezért a válasz is evidens: Magyarország a küzdők és a győztesek ország lesz-e április 6-a után, vagy a megalkuvók jönnek.

"Erős ország leszünk-e, vagy gyenge, aki kullogva elhordja az irháját. Mutassuk meg újra áprilisban, hogy erősek, egységesek vagyunk, nem gazsulálunk senkinek, a magunk útját fogjuk járni" - buzdította híveit a miniszterelnök. Beszéde elején a három legfontosabb kérdésnek nevezte, hogy hová jutottunk, hová juthatunk, mit kellene tennünk?

Aztán hosszan sorolta a "jó híreket": Magyarországon negyven év után először csökken a rezsi, nő a foglalkoztatottság, alacsony az infláció, stabilan nő a gazdaság, második legnagyobb minimálbér emelés, nő a nyugdíjak reálértéke valamivel, 3 százalék alatt a hiány, "több mint egy évtizede nem voltak ilyen eredmények" - jelentette büszkén. De - mint mondta - még így sem elég, hogy "bízzanak a Jósitenben és tartsák szárazon a puskaport". Nincs minden a legnagyobb rendben, még nem mondható el, hogy minden nagyon szép, a minden nagyon jó még várat magára Magyarországon.
Mindazonáltal Orbán Viktor a Millenárison egyértelműen úgy definiálta második négyéves ciklusát, mint második rendszerváltást.

"Négy év távlatából látjuk, 2010-ben rendszerváltás történt, húsz év alatt a második: leváltottuk azt a politikai gazdasági rendszert, melynek a felépítésében mi is részt vettünk, melyet korábban sikertelenül próbáltunk megjavítani, mert az első Orbán-kormány erre nem volt elegendő. "Ennyire futotta, visszajöttek a kommunisták, a szocialisták, oldalkocsois liberálisok" - emlékezett a 2002-es vereségre, és arra, ami utána követezett a szocialisták jóvoltából. "IMF mentőkötél, egész ország lélegeztető gépek, ide jutottak a fényes álmok, elnyelte megőrölte, felemésztette a nagy posztkommunista erő" - tette hozzá, aztán a megszokott szabadságharcos toposzok következtek az erőfölényükkel visszaélő szolgáltatókról, az embereket devizacsapdába csaló bankokról, melyek spekuláltak, a hitelesek vérét szívták, a munkának nem volt becsülete, a rezsi nőtt, a politika a hátát mutatja, a kormány szánalmasan bukdácsolt.

A korábbi időket szerinte az jellemezte, hogy "a szabad piac nevében labancok és megbízóik alakították a valóságot". De mivel 2010-ben "az újabb rendszerváltás mellett döntöttünk, mindent újra kellett értelmezni, és alkotni" - magyarázta. Az alkotmány képes volt a magyarokat újjászervezni, a szuverenitást, a nemzeti érdekek védelmét helyreállítani, "rendet kellett tenni, katasztrófák, bűnözők, spekulánsok" miatt. "Köszönet Schmitt Pálnak!" - tette hozzá, amikor az alaptörvényt említette. Megállapodást kellett kötni az erős állam és az emberek között, ezért a bankok és multik adója, a családi adózás, rezsicsökkentés, béremelés, közmunka... - sorolta. Mert a nép üdve a legfőbb törvény - idézett egy amarikai elnököt.

Cáfolta a feltételezést, hogy az emberek nem akarnak részt venni a politikában, hiszen - emelte ki - milliók "mozdulnak meg, ha a rezsicsökkentés, illetve a hazánk szuverenitása a tét, a gyarmati sor. "Köszönet a Békemenetnek !" - hangoztatta Orbán Viktor a Millenárison, mire nagy tapsot kapott.

A választások előtt ötven nappal azt a képletet fogalmazta meg, miszerint "két út áll előttünk, itt a második rendszerváltás, ott a posztkommunista rendszer. Jövő építés, vagy posztkommunista restauráció". (Megemlítette a Simon ügyet is, azzal: a baloldal esete a rendszerváltással, hogy százmilliókat menetett ki egy szocilaista pártvezető külföldi bankszámlájára, miközben az éhségmenetet vezette korábban.) "Elveszi az úr a nyájat azoktól, akik magukat legeltetik, nem a népet" - idézett a Bibliából annak alátámasztására, hogy a baloldalon sokan milliomosok/milliárdososk lett, mire ismét nagy tapsot kapott.

Aztán azt vetette fel, helyesen tették-e, hogy a kétharmados felhatalmazást, nem toldozgatásra, nem alkura használták a posztkommunizmusta, baloldali erőkkel, illetve a posztkomunizmust preferáló külföldi gazdasági körökkel, hanem Magyarország teljes megújítására. És az erkölcs a bátorság és a jog nevében erre igennel válaszolt Orbán Viktor, ismét egy bibliai példázattal - az elásott és a hasznosított ezüst tálentumról, és a "csak semmi hamis egalizmus"-tézissel - igazolva kormányzását. "Mi is sáfárok vagyunk, tálentumot adtak a választók, számon is kérik, hogyan sáfárkodtunk. Sem a tál lencse, sem a 30 ezüst, sem a közös gyékény! Eb ura fakó! - hangoztatta.

Végül a horizonton túlra emelve tekintetét arról beszélt: messzire jutottunk és sokra is vihetjük, egy nagy felívelő korszak elejénlén állunk. De - idézte Gyurcsány Ferenc őszodi beszédét "hazudtunk reggel, délben, meg este". - arra figyelmzetetett: az idézet a könyökükön jön ki, de az aprópénzésrt is le kell hajolni, és nem szabad visszacsúszni a hímezés hámozás szövevényében. Aztán egy éttermi hasonlattal, amikor is a vendég csigát kér, de felerészt disznót kap úgy fogalmazott: "Egy disznó, egy csiga... ezt ne, ezt mégegyszer ne !" Megüzenve ezzel a Nyugatnak, a bankár nagytőkének, a külföldi sajtónak, hogy nem tesszük fel első szóra a kezünket. "Honnan veszik a bátorságot, hogy megmondják, mit tegyünk, mit nem tegyünk? A hajbókoló mentalitást, a szolga mentalitást legyőztük. Magyarország többé nem hagyja magát ! - ismételte meg őszi parlamenti felszólalásának mottóját.

"Küzdeni kell, nem segélyt, hanem munkát követelni. Azok vannak többen, akik nem alkusznak, a korán kelők, a kezdeményezők, az egyről kettőre jutni akarók. , akik a sarkukra állnak, és felveszik a kesztyűt. Ez igazi foradalom, igazi rendszerváltás. Ez már nem az az ország, amelyik négy évvel ezeleőtt volt ! Más jövőnk lesz, mint amit a brüsszeli és londoni jósdák jövendeltek nekünk - ígérte a miniszterelnök a MiIllenárison, és felhívta a figyelmet: sok csatát megnyertünk, a háborút nem. De a szorítóban a kormánya a piros, fehér zöld sarkot választotta. meg kell védeni az eredményeket, a rezsicsökkentést, a családi adókedvezményt, a gyed extrát, az idős kor biztonságát. Emellett Orbán Viktor azt a célt nevezte meg, hogy Magyarországon legyen a legolcsóbb energia, mindenki dolgozhasson, "és minden fiatal esélyt adó jó iskolába járhasson Kolozsváron, Budapesten, és Sszabadkán, minden fiatal annyi gyereket vállaljon, amennyit szeretne.

Nem szabad, hogy az ellenérdekeltek elbizonytalnítsak! Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok " - zárta beszédét a szokásos fordulattal, anélkül, hogy egyetlen a 2014 április 6-a utáni időkre szóló konkrét választási ígéret elhangzott volna félórás évértékelése közben.

Csuhaj Ildikó

Forrás: NOL.HU

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr595817376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása