CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A csepeli Burattino iskolában zaklatott gyerekeket egy tornatanár

2014. február 17. 14:14 - csú

Burattino pedof.PNGSzorosan együttműködik a hatóságokkal az az iskola, amelynek egyik tanárát szexuális zaklatással gyanúsítják.

Az intézmény igyekszik felvilágosítást nyújtani a sajtónak, de a gyermekek érdekében tapintatot kér - közölte Molnár László, a Burattino Hátrányos Helyzetűeket Segítő Iskolaalapítvány kuratóriumi elnöke az MTI-vel.
A Blikk mai számában írt arról, hogy a XXI. kerületi általános és szakközépiskola egyik tanárának előzetes letartóztatását felügyelete alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítványozta az ügyészség. A nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság gyermek- és ifjúságvédelmi osztálya indította. A Blikk szerint a csepeli iskola 34 éves testnevelő tanára valószínűleg évek óta fajtalankodhatott a rábízott gyerekekkel, a történtek két hete derültek ki.

Az iskolaalapítvány kuratóriumi elnökének közleménye szerint a gyermekek szexuális zaklatásra utaló panasza nyomán haladéktalanul rendőrségi feljelentést tettek a tanár ellen, aki jelenleg előzetes letartóztatásban van, munkaviszonyát munkáltató azonnal megszüntette. Az intézmény szorosan együttműködik a rendőrséggel, különös tekintettel az érintettek és a nyomozás érdekeire. A gyermekek és a szülők számára tájékoztatót tartottak a megrendítő eseményről. Szakemberek segítségével elkezdődött a gyermek-, és felnőtt közösséget ért trauma ártalomcsökkentését és feldolgozását segítő munka.Az iskolaalapítvány kuratóriuma kérte a sajtót, hogy a gyermekek személyiségi jogainak védelmében kellő tapintattal, emberséggel és az újságírói etika fokozott betartásával kezelje az eseményt. A történtekkel kapcsolatban a kuratórium elnöke minden olyan információt megad a sajtónak, ami a nyomozás érdekeit nem sérti.
(MTI)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr425818680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása