CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Németh Szilárd törvényt sértett

2014. február 26. 05:57 - csú

A rezsiháború miatt nincs idő Csepel költségvetésére

NSZ-hvg.PNGAz államháztartási törvény 24.§ (3) bekezdése az éves önkormányzati költségvetési rendelet-tervezet benyújtásáról a következőképpen rendelkezik:

„A jegyző által a (2) bekezdés szerint előkészített költségvetési rendelet-tervezetet a polgármester a központi költségvetésről szóló törvény hatálybalépését követő negyvenötödik napig nyújtja be a képviselő-testületnek.”

A határidő február közepén lejárt. Németh Szilárd polgármester a törvényi határidő lejártáig nem nyújtotta be a képviselő-testületnek a 2014. évi költségvetési rendelet-tervezetet. A csepel.hu-n olvasható, hogy a képviselő-testület tavaly november 28-án hagyta jóvá a 2014. évi I. féléves munkatervet, amely szerint február 27-én kellett volna a rendeletről döntenie a testületnek. A testületi ülést azonban valamilyen ok miatt elhalasztották. Ismereteink szerint a képviselő-testület tagjainak küldött levélben a következő szerepel:

„a 2014. február 28-ra (sic) tervezett képviselő-testületi ülés várhatóan a március 3-i héten kerül megtartásra.”

Egyébként a munkaterv szerinti tárgyalás esetén is „megáll” a törvényszegés, hiszen a jóváhagyott terv, illetve az érvényes Szervezeti Működési Szabályzat alapján csak február 21-én (pénteken) nyújtották volna be a testületnek a rendelet-tervezetet, s a bizottságok február 24-25-én tárgyaltak volna a javaslatról. A március 3-i hét megjelölésével azonban már  jelentős határidő-csúszás történt. A megismert dokumentumok szerint Németh Szilárd polgármestersége négy éve alatt még egyszer sem sikerült a költségvetési rendelet-tervezetet a törvényi határidőn belül benyújtani. Ez mindenképpen felveti Németh Szilárd személyes felelősségét. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr935832463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása