CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Pazarol, pénzel, pózol: az ismeretlen csepeli tettes ismertető jegyei

2014. február 27. 05:05 - csú

Rendőrség-123_3.pngFeljelentés a rendőrségen ismeretlen tettes ellen - Rendkívüli képviselő-testületi ülés kezdeményezése - Válaszra váró kérdések

Miként korábban már beszámoltunk róla, Németh Szilárd csepeli polgármester a csepeliek pénzéből faragtatott síremléket a Csepelhez nem köthető borsodi Pácin község egykori MIÉP-es polgármesterének. A rokoni szálat is rejtő kerületi támogatást firtatta közös sajtótájékoztatóján Szabó Szabolcs, az összefogás országgyűlési képviselőjelöltje, Szenteczky János, az MSZP csepeli elnök-frakcióvezetője és Horváth Gyula, a DK csepeli elnöke.

Szabó Szabolcs a Szent Imre téri polgármesteri hivatal előtt tartótt tájékoztatón elmondta: a csepeli képviselőtestület tavaly év végén annak ellenére szavazott meg 300 ezer forint támogatást a néhai pácini polgármester síremlékére, hogy Barati Attila nem kötődött Csepelhez, és hogy a csepeli civil szervezeteket az elmúlt években kivéreztette a csepeli városvezetés. Az egyelőre csak valószínű, hogy a síremléket Németh Szilárd egyik rokona készítette, így a polgármester közpénzt juttatott saját családjának.

Az igazság kiderítése érdekében az összefogás képviselői rendkívüli képviselőtestületi ülés összehívását kezdeményezik. Az üléssel azt is szeretnék elérni, hogy a testület szerezze vissza a csepeliek pénzét, vagy ha erre a Fidesz-KDNP-s többség nem hajlandó, akkor Németh Szilárd a napi 52 ezer forintos fizetéséből fizesse vissza.

Szenteczky János bejelentette, hogy az ügyben ma hűtlen kezelés vádjával feljelentést tett a rendőrségen ismeretlen tettes ellen.

Szj feljelentés.pngSzenteczky János azt is elmondta, ez az ügy csak a csepeli mutyihegy csúcsa. Emlékeztetett a Csepel-Szentlőrinc-tengely néven elhíresült vagyonkezelési összefonódásokra, melyek kulcsfigurája Németh Szilárd jobbkeze és gazdasági háttérembere, Werner Péter. Ismertette a fideszes családtagoknak teremtett jól fizető állásokat, a gyanús önkormányzati ingatlaneladásokat, a közpénzből terjesztett propagandakiadványokat.

Horváth Gyula kifejtette, az elmúlt években a hasonló kifizetések rendszeressé váltak így mára százmilliós összeget tesznek ki. Lett például Nagy-Magyarország virágágyás és turulos országzászló is került a Szent Imre térre. Ezek szintén rengeteg közpénzt emésztettek fel, de a kerület fejlődését nem szolgálták. Hozzátette: a csepeli összefogás felszólítja Németh Szilárdot, hogy a csepeliek pénzét a kerület fejlesztésére, és ne a barátai, rokonai támogatására fordítsa!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr195834475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása