CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Verekedésre biztatott több gyerekeket

2014. február 28. 11:59 - csú

Rendőrség-123_3.pngAz ügyészség kiskorú veszélyeztetésével vádolta a pedofília miatt letartóztatott csepeli nevelőt már akkor is, amikor a férfit felvették a Burattino alapítvány iskolájába. Erkölcsi bizonyítványa azonban tiszta volt, mivel jogerős ítélet abban az ügyében nem született a belépésekor – írja a Blikk.

Molnár László, a Burattino Hátrányos Helyzetűeket Segítő Iskolaalapítvány kuratóriumi elnöke állítja: a férfi kijátszotta ezt a joghézagot, jól eladta magát, így kollégáinak nem volt gyanús. Ajánlólevelet sem kértek korábbi főnökétől.

A 34 éves férfi a csepeli iskola előtt évekig egy másik gyermekotthonban vigyázott a gyerekekre. Korábbi főnöke a megérzésére hallgatott, amikor elbocsátotta a nyolc általános iskolai végzettséggel rendelkező gyermekfelügyelőt.

Dóka Rita, a Kossuth Lajos Gyermekotthon igazgatónője azt mondta: bár a gyerekek soha nem panaszkodtak a nevelőre, neki mégis rossz érzése volt, ezért három év után, 2009-ben úgy megváltak tőle.

Annak idején egy némettanár felpofozott egy tanulót a gyermekotthonban. Az igazgatónő először ellene tett feljelentést, de a nyomozás alatt viszont egyre több gyereknek eredt meg a nyelve, így került képbe a későbbi csepeli nevelő is.

A Blikk úgy tudja: a férfi arra biztatta a gyerekeket, hogy verjék egymást agyba-főbe, de inkább gyomorra és lábra célozzanak, mert így kevésbé látszanak a sérülések.

A nevelőt kiskorú veszélyeztetésével, súlyos testi sértés kísérletével, könnyű testi sértés vétségével és könnyű testi sértés vétségének kísérletével vádolja az ügyészség – mondta Póta Péter, a Fővárosi Törvényszék szóvivője.

A csepeli iskolában a férfi a gyanú szerint eldugott, sötét szertárakban, öltözők fürdőszobáiban erőszakolta meg tanítványait. Az intézményt két hónapig vizsgálja Budapest Főváros Kormányhivatala. Egyebek mellett azt szeretnék megtudni, hogy az alkalmazottaknak van-e megfelelő végzettséget, illetve szakvégzettséget igazoló papírjuk. Ilyet a pedofíliával gyanúsított nevelő nem tudott ugyanis felmutatni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr985836663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása