CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Máshol visszaadták, Csepelen mikor adják vissza a több milliós jutalmakat?

2014. március 05. 09:38 - csú

Pénzcsap-1_4.jpgA milliós, esetenként tízmilliós jutalmak és prémiumok ügye országos szintű közfelháborodást váltott ki. Orbán Viktor, Tarlós István végül intézkedett: visszafizetést vagy jótékony célú felajánlást kértek az érintettektől, amit ők állítólag teljesítettek, legalábbis az index.hu-n tegnap, március 4-én megjelent „Visszaadták 10 milliós jutalmaikat az állami vezetők” című cikk szerint. Csepelen síri csend övezi az önkormányzati cégvezetők hasonló históriáját. Vajon miért?

Több mint két hónapja nem válaszol Németh Szilárd fideszes polgármester. Mint ismeretes, tavaly év végén az állami cégek és az önkormányzati gazdasági társaságok vezetői milliós jutalmakat, prémiumokat vettek fel. A csepeliek.bog.hu december 27-én két kérdést intézett a polgármesterhez:

„Mikor szólítja fel Werner Péter és Vida István csepeli cégvezetőket a 2 millió forint feletti prémiumuk visszafizetésére?

Mikor kezdeményezi a lebukott Ábel Attila alpolgármester felelősségre vonását?”

A két kérdés háttere: Werner Péter a Csepeli Városgazda Zrt. vezérigazgatója 2013  végén 6 millió, míg Vida István a Csepeli Városkép Kft. Ügyvezető igazgatója 5 millió forint prémiumot vett fel, Ábel Attila alpolgármester meg „munkaidőben a facebookon acsarkodik, lehülyézi adófizető ellenfeleit, akiknek pár perccel korábban még áldást küldözgetett”.

Ábel Attila tevékenysége a Fidesz politikájának helyi lenyomata. Azt csinálja, amit Németh Szilárd megenged neki. Az állami és önkormányzati cégvezetők azonban az egész országban hasonlóképpen lettek „elismerve”. A milliós, esetenként tízmilliós jutalmak és prémiumok ügye országos szintű közfelháborodást váltott ki. Orbán Viktor, Tarlós István végül intézkedett: visszafizetést vagy jótékony célú felajánlást kértek az érintettektől, amit ők állítólag teljesítettek, legalábbis az index.hu-n március 4-én megjelent „Visszaadták 10 milliós jutalmaikat az állami vezetők” című cikk szerint.

Németh Szilárdnak úgy látszik nem számit a csepeliek felháborodása, saját pártja és kormánya első emberének, illetve a főpolgármesternek milliós jutalmakat elitélő álláspontja, majd intézkedése sem. Németh Szilárd talán úgy gondolja, hogy neki mindent szabad? Hallgatása ezt bizonyítja. Meddig teheti ezt meg? Ameddig hagyjuk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr605844113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása