CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kitáblázta saját tehetetlenségét a csepeli fideszes városvezetés

2014. március 24. 05:59 - csú

00x-Ábel-Németh duó_1.png„Szégyentáblákat állítottak fel Csepelen”, a volt Görgey Artúr Általános Iskolánál, írja a csepel.hu. A táblákon lévő szöveg alatt „Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata” szerepel, tehát az önkormányzat mai fideszes vezetőinek a műve volt a táblák elkészítése, felállítása. A cikk alatt lévő (Csepel.info) szignó meg azt jelzi, hogy az önkormányzat hivatalos honlapja egy magát függetlennek valló, Ábel Attila alpolgármester által szerkesztett fideszes elkötelezettségű, időnként szélsőségektől sem mentes blogtól vette át az írást. Egyébként  könnyen lehetséges, hogy a cikket maga Ábel úr írta, csak félt leírni saját nevét, félt a felelősségtől. Nem tudom, mindenesetre van az üggyel kapcsolatban néhány megjegyzésem.

Ábel Attila úr figyelmébe ajánlom:

  •          a csepel.hu közpénzből fenntartott hivatalos önkormányzati honlap. Nem komilfó átvenni saját tulajdonban működtetett, saját pártjához köthető fórumtól cikkeket, még akkor sem, ha Ön írja, csak akkor, ha esetenként más pártok írásait is átveszi. Ez azonban nem jellemző az Ön által működtetett csepel.hu-ra;
  •          ha gerinces akart volna lenni, akkor legalább a címet átírja, így: Szégyentáblákat állítottunk fel Csepelen;
  •          azt írja, hogy az „akkori önkormányzati vezetés nem volt képes a kerület működési kiadásait a bevételeiből finanszírozni, így időről időre rákényszerült egy-egy értékesebb ingatlan eladására”. Emlékeztetnem kell arra, hogy az Önök által vezérelt önkormányi vezetés is ezt a módszert alkalmazza. Az utóbbi egy évben, a jegyzőkönyvek tanúsága szerint, hat, nagy értékű ingatlan eladásáról döntött a képviselő-testület fideszes többsége, köztük olyanokról is, amelyek éveken keresztül rendszeres bevételhez juttatták volna az önkormányzatot;
  •          írása szerint „Így értékesítették Észak-Csepelt is annak idején.” Ejnye-ejnye. Ezt azért nem kellett volna. Ugyanis Önök 4 éve „használják” az északi terület egy részének értékesítéséből megmaradt több mint 3,6 milliárdot.

Ami pedig az úgynevezett szégyentáblára írt szöveget illeti. Szerzője azt állítja, hogy „2010 óta önkormányzatunk minden jogszerű eszközzel próbálja rendezni az ingatlan sorsát”. Az előző önkormányzati vezetés 2008. július 14-én területrendezési szerződést kötött az új tulajdonossal, a fejlesztéshez szükséges Kerületi Szabályozási Terv módosítására. A megvalósítható terv 2010. január 26-án a képviselő-testület elé került, amely jóváhagyta. A jegyzőkönyv tanúsága szerint a Fidesz akkori frakciója ellenezte a tervet. Négy év állt rendelkezésükre, hogy megegyezzenek az új tulajdonossal, a lakótelepen élőkkel, s megoldódjék a valóban tarthatatlan helyzet. „Hatszor” megbüntették őket, de hányszor tárgyaltak velük, a mindhárom félnek megfelelő, kompromisszumos javaslatról? Erről nem szól a fáma! Az viszont olvasható a táblákon, hogy az „önkormányzat felajánlotta a terület újbóli megvételét és rendezését, de a tulajdonos erre sem volt hajlandó”.

Utánanéztem Ábel úr.  A 2013. március 28-i, csepel.hu-n olvasható dokumentumban az áll, hogy az önkormányzat vezetése az ingatlan „1 Ft-os vételáron történő megvásárlására tett ajánlatot”. Valóban „jogszerű eszköz”. Nagy összeg. Sőt a döntés arra is kitért, hogy a tárgyalás során ez megduplázható! Két forint! Fantasztikus. Ezt a nagylelkűséget, korrektséget?! Nem is értem, miért nem fogadta el a tulajdonos ezt a remek ajánlatot.  Lehet, hogy három forintos javaslatot várt, amiből egy forintot azonnal fel is ajánlott volna az önkormányzat által támogatott szélsőséges szervezetek egyikének? Lehet, hogy egy forintos különbség miatt bukott el ez a szemtelenül jó ajánlat?

Komolyra fordítva. Ábel úr és a többiek! Ez az Önök kudarca is. A szégyentáblának szánt plakát valójában bizonyítvány: a csepeli fideszes városvezetés szegénységi bizonyítványa, amelyet saját magukról állítottak ki. Négy év alatt csak arra tellett, hogy a táblára felírjanak néhány vitatható, Önökre is rossz fényt vető, a tehetetlenségüket, tehetségtelenségüket magyarázó mondatot. Helyette inkább dolgozni kellett volna. Adott esetben az ügy megoldásán. 

Ui.: csak a pontosság kedvéért:  a „kerület egy éves költségvetésének” összege nem tizenkét milliárd forint körül van. A március 4-én jóváhagyott költségvetésben 18,7 milliárd forint szerepel. (csepel.hu)

V O X

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr935875759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása