CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Szabó Szabolcs: Más szemében a szálkát, saját szemében a gerendát sem…?

2014. március 27. 05:59 - csú

Szabó Szabolcs a facebookról-221_1.pngNéhány nappal ezelőtt úgynevezett „szégyentáblát” állíttatott fel Németh Szilárd a Csikó sétányon található üres iskolaépület mellett. Mint talán mindenki tudja, az iskola 2003-ban bezárt, majd pár év múlva a korábbi városvezetés eladta az épületet egy magáncégnek. Az új tulajdonos gyakorlatilag magára hagyta az épületet, így az mára hajléktalanok tanyája lett. A problémával négy év alatt nem tudott mit kezdeni Németh Szilárd, pedig még egy igazán tisztességes 1 (azaz egy!) forintos vételi ajánlatot is tett a tulajdonosnak. Mindenesetre a választások előtt eszébe jutott a városvezetésnek a megoldatlan probléma, így egy pár ezer forintos tábla kihelyezésével gondolta kezelni a helyzetet. Köszönjük!

A táblát olvasgatva eszembe jutott egy másik iskolaépület sorsa is. Történt ugyanis, hogy Németh Szilárd polgármestersége idején megszűnt a 170-es iskolában az oktatás (Szent István út 170). Az iskola épülete önkormányzati tulajdonban van, amit 1995-től kezdve hosszú éveken át a Géniusz Alapítvány üzemeltetett. Németh Szilárd megválasztása után terepszemlét tartott az intézményben, ahol állítása szerint szörnyű állapotokat talált.

Géniusz.PNGAz épületet végül az Alapítvány visszaadta az önkormányzatnak.  Még egyszer a figyelmetlen olvasók kedvéért: az épület önkormányzati tulajdonban van, így még az ellenünk fenekedő külföldi tulajdonosokkal sem kellett hadakozni szeretett vezetőnknek. Ennek ellenére mi történt az épülettel? Eltaláltak, semmit. Ott rohad, pusztul, ázik, megy tönkre. A környékbeli fiatalok egyik kedvenc szórakozásává vált, hogy bedobálják az ablakokat. Egy 2011-es közmeghallgatáson Németh Szilárd kifejtette: sajnos egyre kevesebb a gyerek, így nincs szükség ennyi iskolára. Sajnos semmi mást nem tudnak csinálni azon kívül, hogy lakatot tesznek az épületre. Oszt jónapot!

Tessék mondani, a 170-es iskola elé melyik nap kerül ki a szégyentábla? Vagy esetleg mikor fogják narancssárga festékkel felfújni a bejárathoz: „Ezt hagyta ránk a csepeli Fidesz. Köszönjük!” Ha igényli Polgármester Úr, akkor szívesen segítünk mindkettő kivitelezésében. 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr915880543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CsepeliBlogos 2014.03.31. 12:08:06

Gondolom SzaSza nem látta az épületet régebben.
Például akkor,amikor a baloldali önkormányzat felújította azt - miután bezárta az ott működő iskolát. Ingyenes használatba adta a Géniusnak (Czeizler és társai)akik teljesen leamortizálták azt. Elegánsan távoztak.
Számon kérni a polgármesteren azt, hogy egy használaton kívüli épületet miért nem újít fel?
SzaSza-szomorú.
süti beállítások módosítása