CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Szabó Szabolcs: A kormányváltók rendhagyó kampányzárása Csepelen

2014. március 31. 03:33 - csú

Szabó Szabolcs a facebookról-221_1.pngInterjú dr. Szabó Szabolccsal, a demokratikus ellenzéki erők csepeli és soroksári jelöltjével.

A HÍRKOMP úgy értesült, hogy a csepeli és soroksári ellenzéki erők rendhagyó kampányzárásra készülnek. Mi tud ezzel kapcsolatban mondani az olvasóknak?

Való igaz, hogy nem csak a szokványos kampányelemeket használjuk az idei kampányban. Mindenki tapasztalhatja, hogy mennyire megnehezítették az ellenzéki párok dolgát, hiszen az Orbán-Simicska rezsim lenyúlta a köztelevíziót, a közrádiót, ellehetetlenítették a politikai hirdetések megjelentetését a kereskedelmi televíziókban és rádiókban. Ráadásul még az utcai jelenlétünket is erősen korlátozottak, hiszen a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó óriásplakát helyeken nem jutunk felülethez. Szerencsére a Kúria majd az Alkotmánybíróság úgy döntött, hogy legalább a vadplakátozást nem tilthatják meg a kormánypártok.

Összességében tehát elmondhatjuk, hogy a szokásos kampányelemek már nem elég hatékonyak. Folyamatosan ott vagyunk az utcán és beszélgetünk az emberekkel, de e mellett speciális eszközöket is be kell vetnünk. Készítettünk felplakátozott kerékpáros utánfutókat, valamint igyekszünk alternatív módon felhívni az emberek figyelmét a közeledő választásokra. Ennek egyik legújabb eleme, hogy a kitelepülésekre rendszeresen magunkkal viszünk egy fotelt, melyben egy próbababa ül az alábbi feliratot tartva a kezében: HA A FOTELT VÁLASZTOD, A FIDESZT VÁLASZTOD! Ezzel is azt üzenjük az embereknek, hogy menjenek el választani, mert csak akkor tudjuk leváltani Orbán Viktort, valamint itt helyben Németh Szilárdot, ha sokan kinyilvánítjuk a véleményünket.

Mi lesz a sorsa a fotelnek és a bábunak?

Azt tervezzük, hogy a választások előtti napon, 2014. április 5-én 12 órakor a vállunkra vesszük a fotelt és a bábút, majd a piactól indulva egészen a Polgármesteri Hivatalig elsétálva visszük Csepelen. Bízunk benne, hogy az emberek észbe kapnak: nem elég a kényelmes otthoni fotelban üldögélve dohogni. Ha le akarjuk váltani a kormányt, akkor az x-et is be kell húzni április 6-án a szavazófülkében, mégpedig arra a helyre, ahol egyszerre látják az öt párt nevét, logóját, listavezetőit, valamint az egyéni szavazólapon az én nevemet.

Milyen egyéb kampányeseményekre számíthatunk még a következő napokban?

A hátralévő másfél hétben három jelentősebb eseményt szervezünk. Először április 1-jén lesz egy fórum Mesterházy Attila vendégszereplésével a pesterzsébeti Csiliben. A 18 órakor kezdődő rendezvényen ott lesz a demokratikus ellenzéki összefogás valamennyi dél-pesti jelöltje, vagyis Hiller István, Pál Tibor, valamint jómagam.
Ezt követően április 4-én 17 órakor Csepelre látogat Bajnai Gordon. A Munkásotthonba szervezett rendezvényen Bajnai Gordon mellett felszólalnak a demokratikus ellenzéki erők összefogásában részt vevő párok csepeli szervezeteinek képviselői is. A fórum után pedig kampányzáró buli lesz a Kemencés vendéglőben 20 órától, ahol koncerttel várjuk az érdeklődőket. Reményeink szerint olyan jó hangulatú esemény lesz, mint amit az amerikai filmekben láthat az ember.
Kérek mindenkit, hogy menjen el szavazni, mert az ország sorsa most a mi kezünkben van. Ha most nem váltjuk le Orbán Viktort és baráti körét, akkor erre legközelebb csak négy év múlva lenne esély. Ne hagyjuk magunkat félrevezetni, megfélemlíteni!

Forrás: hirkomp.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr35885452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása