CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Lecsukják Németh Szilárdot?

2014. április 05. 04:24 - csú

NSZ-szuper-EZ.PNGNehéz hónapok, évek várnak Németh Szilárdra, Csepel jelenlegi fideszes országgyűlési képviselőjére, rezsikommandósára, ha vasárnap nem választják meg honatyának. Erre olvasónk hívta fel a figyelmet. Ha sem egyéniben, sem listán nem kerül be a parlamentbe, akkor számára vége a következmények nélküli kiskirálykodásnak. Elveszti viselt dolgainak legfőbb mentsvárát, pajzsát, menedékét, a mentelmi jogot. Megfosztják attól a kiváltságtól, amely ma minden képviselőt megillet. (Büntető eljárást – a tettenérés kivételével – országgyűlési képviselő ellen csak akkor lehet lefolytatni, ha a parlament a képviselők kétharmados szavazatával úgymond kiadja a meggyanúsított honatyát.) A most záruló fülkeforradalmi ciklusban a Fidesz alaposan visszaélt ezzel az előjoggal. Ellenzéki képviselőket minden további nélkül kiadtak az igazságszolgáltatás gépezetének, fideszest azonban csak egyszer, Megyes Tamás volt esztergomi polgármester esetében, amikor már elsikálhatatlan biztosítási csalásról volt szó.

Németh Szilárd a mentelmi jog nélkül a rettegett csepeli terror házi főnökből nyüszítő törpévé válik, kipukkadt narancsos lufi lesz. Szintén olvasónk emlékeztetett arra, hogy már négy-öt évvel ezelőtt is indítottak büntető ügyeket Németh Szilárd ellen, ám ezeket képviselői mentelmi joga miatt nem folytathatta le a rendőrség, illetve az ügyészség. Ez a tény sem változtat azon, hogy egyes bűnügyi papírokon a titulusa nem polgármester vagy képviselő, hanem Németh Szilárd vádlott. A mentelmi jog elvesztése után ezeket az ügyeket jogerős bírósági döntésig fogják vinni. Olvasónk tájékoztatása szerint több olyan eljárást is megindítottak és  a mentelmi jog alkalmazása miatt felfüggesztettek, amely végén Németh Szilárd vádlott egy-két éves fogház- vagy börtönbüntetést kaphat. Négy évnyi csepeli pénzszórásáról még nem is beszéltünk. Nem rég önkormányzati hűtlen kezelés miatt érkezett feljelentés a csepeli rendőrségre, és úgy tudjuk, hogy ebben Németh Szilárd is érintett csak úgy mint a Pestszentlőrinc – Csepel tengely néven elhíresült pénzleosztó históriában, amelyben Werner Péter, a Városgazda Zrt vezérigazgatója, Németh Szilárd jutalmakkal , közpénzből futtatott Chevrolettel és másokkal kistafírozott kegyence az egyik központi figura.

Németh Szilárd nyakló nélkül jelentgetett fel másokat. Most azért retteghet, hogy mi lesz, ha elveszti mentelmi jogát. Nem csoda, ha minden elképzelhetőt és elképzelhetetlent megtesz újraválasztásáért, kiváltságainak megőrzéséért. Sorsa azonban a soroksáriak és a csepeliek kezében van.

L U X

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr495939994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fideszes Agymosottak Szövetsége Orbán Kör 2014.04.05. 18:04:58

Símám lecsukhatnák, ha lenne igazság az országban és bátorság a bírákban.. De nincs.. Viszont a rágalmazási és becsületsértési ügyei talán elévültek, nem? Mert ha nem, akkor most neki lehet esni azoknak, akiket megrágalmazott: Szenteczky úr, Takács úr és lehetne sorolni..
süti beállítások módosítása