CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hogyan lehet százmilliókhoz jutni Németh Szilárdnak köszönhetően?

2014. április 25. 05:59 - csú

Pénzköteg-jó_2.PNGA fogyasztóvédelmi referensek képzését a Németh Szilárd rezsikommandós parancsnok és  Rogán Antal kezdeményezte törvénymódosítás tette kötelezővé a 250 főnél többet foglalkoztató szolgáltatóknak. E szerint a nagy cégeknek megyénként egy-egy munkatársukat kell kiképeztetniük referensnek idén július 31-ig. Mivel egy referensi képzés jelenleg 150-200 ezer forintba kerül, illetve több ezer cégnek kell legalább egy referenst beiskoláznia, így egy csapásra több százmilliós piacot hozott létre a törvényjavaslat. Az Országgyűlés tavaly december közepén fogadta el a fogyasztóvédelmi törvény módosítását. A zárószavazás előtt néhány nappal alakult meg a Fogyasztóvédelmi Referens Képző és Közvetítő Központ Kft.

Részletek:

Belehasított a fogyasztóvédelmi referensek piacába a Németh Szilárdhoz  köthető Fogyasztóvédelmi Referens Képző és Közvetítő Központ Kft. A mindössze néhány hónapja alapított cég honlapjának tanúsága szerint máris impozáns ügyfélkört tudhat magáénak: két tucat nagy állami tulajdonú szolgáltatóval sikerült kapcsolatba kerülnie.

A piacon korábban teljesen ismeretlen képző vállalkozást választotta többek között a BKV, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt., a Főgáz, a Fővárosi Vízművek, a Szerencsejáték Zrt., a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt., illetve egy sor regionális vízmű is. Az imponáló állami ügyfélkör mellett néhány komoly versenypiaci cég is bizalmat szavazott a cégnek: a Dr. Oetker, a G4S, a Prímagáz, az EDF Démász, a Bakonyi Erőmű Zrt. is az ügyfélkört erősíti.

A fogyasztóvédelmi referensek képzését a Németh Szilárd rezsibiztos és Rogán Antal kezdeményezte törvénymódosítás tette kötelezővé a 250 főnél többet foglalkoztató szolgáltatóknak. E szerint a nagy cégeknek megyénként egy-egy munkatársukat kell kiképeztetniük referensnek idén július 31-ig. Mivel egy referensi képzés jelenleg 150-200 ezer forintba kerül, illetve több ezer cégnek kell legalább egy referenst beiskoláznia, így egy csapásra több százmilliós piacot hozott létre a törvényjavaslat. Az Országgyűlés tavaly december közepén fogadta el a fogyasztóvédelmi törvény módosítását. A zárószavazás előtt néhány nappal alakult meg a Fogyasztóvédelmi Referens Képző és Közvetítő Központ Kft.

Cégbírósági bejegyzések szerint a cég megalakítása körül ügyködött Asztalos Dávid, aki a Fidesz fogyasztóvédelmi kabinettitkára, és akinek a képviselőházi irodája néhány méterre található Rogán Antalétól, de emellett a Németh Szilárd nevével fémjelzett rezsicsökkentési munkacsoport egyik szakértője is. Több forrásból úgy tudjuk, hogy később is Asztalos tárgyalt a cég nevében a reménybeli ügyfelekkel. A cég ügyintézője Barkó Ivett volt, aki „civilben” szintén a kormánypártot erősíti, a képviselőházi irodája ellenben Németh Szilárdé mellett található. (Asztalos és Barkó emellett a XVII. kerületi Fidelitas vezetője is.)

A fiatal vállalkozás azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy januárban kapásból névre szóló levéllel kereste meg a nagy áruházláncok fogyasztóvédelemmel foglalkozó vezetőit. A vállalkozás azóta sem adott magyarázatot arra, honnan jutott ilyen – más cégek számára nyilván kincset érő –adatbázishoz. Itt a vállalkozás címeként a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hivatal (NFH) József körúti címét tüntették fel. Az NFH lapunknak elküldött válasza szerint pusztán „félreértésről” volt szó, a hivatal soha nem adta bérbe egyetlen helyiségét sem a vállalkozásnak.

Németh Szilárd, amikor korábban a közvetlen munkatársaihoz kötődő sajátos cégről kérdeztük, azt mondta: „Nem érdekel.” Hozzátette: az egész történet szerinte egy „baromság”. Szerinte az sem bizonyított, hogy Asztalos Dávidnak és Barkó Ivettnek köze lenne a céghez. (A cég alapításakor a cég után járó illetéket bizonyos Asztalos Dávid fizette be, ahogy a cég elérhetősége máig is mrdavidasztalos@gmail.com.) Nagyjából a Németh Szilárd által kitaposott utat követte a kft. nemrég cikkünk nyomán hozzánk küldött levele is. Ebben rámutattak: a cég nem áll kapcsolatban Asztalos Dávid és Barkó Ivett nevű személlyel. A levelet a cég tulajdonosa, Asztalosné Miklós Julianna írta alá, aki – úgy tudni – Asztalos Dávid édesanyja. A cégnél ezen túlmenően azonban nem voltak hajlandóak nyilatkozni, illetve kifejezték óhajukat, hogy a továbbiakban ne zavarjuk a munkájukat kérdéseinkkel.

BATKA ZOLTÁN

Forrás: Népszabadság

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1006082692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása