CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Üvölteni kellene Csepelről: lélektelen rombolás, kegyeletsértés, amit a Fidesz-hatalom művel

2014. április 29. 05:59 - csú

A HÍR SZENT, A VÉLEMÉNY SZABAD, ÉS HA OKA VAN (most van), AKKOR INDULATOS

Sisak.PNGTegnapi hír:

A munkahelyi balesetben megsérültek és elhunytak nemzetközi emléknapja, április 28-dika alkalmából Budapest Fővárosi Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szerve munkavédelmi igazgatóhelyettese, Velicsek Ildikó és Fiedler Péter, a Liga Szakszervezetek kommunikációs vezetője tartott sajtótájékoztatót, Budapesten. Ezt követően a Belgrád rakparton felállították a munkahelyi balesetben elhunyt ismeretlen munkavállaló sírját, amely egy ásóból, fejszéből és munkavédelmi sisakból álló kereszt, és egy betonoszlopra  magasnyomású vízzel – úgynevezett inverz graffiti technikával – emléktáblát létesítettek. (népszava online, 2014. április 28.)

Mai vélemény:

A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) kezdeményezésére, a Szakszervezetek a Közösségi Kultúráért Alapítvány közreműködésével, 2010-ben adománygyűjtés indult el a munkahelyi balesetben elhunytak emlékművének felállítááért. Az emlékmű felállításához 33 cég, szervezet, illetve önkormányzat járult hozzá. A Csepel újság, 2010. szeptember 24-i számában olvasható volt a támogatók, a kivitelezők névsora, amit az alábbiakban, megbecsülésünk jeléül, közzé teszünk:

Munkahelyi balesetes kép-2.PNGTámogatók és adományozók: Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség; Budapest, XXI, Kerület Csepel Önkormányzata; VIANOVA 87 Közmű- és Útépítő Kft.; ISD DUNAFERR; Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus; MVM Paksi Atomerőmű; Budapest, Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat; MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt.; ZF Hungária Kft.; Lenksysteme Hungária Kft.; MÁV Zrt.; MÁV-Gépészeti Zrt.; MÁV Start Zrt.; MÁV-TRAKCIÓ Zrt.; Postás Szakszervezet; Auchan Magyarország Kft; Duna-Dráva Cement Kft.; Vállalkozók és  Munkaadók Országos Szövetsége; Vegyiprop Kft.; Húsipari Dolgozók Szakszervezete; Élelmezésipari Dolgozók Szakszervezeteinek Szövetsége;  Alpiq Csepel Kft.; Bánya- Energia és ipari Dolgozók Szakszervezete; EPCOS Kft.; Hídépítő zrt.; OVIT Zrt.; Norpan Kft.; Bőripari Dolgozók Szakszervezete; Frühwald Kft.; Kinnarps House Kft.; Kinnarps Hungary Kft.; Szolnoki Köfém Szakszervezet; Umgi János és Antal barátai.

Az emlékmű kivitelezői: DUNASIN Kft.; HIGH M Manufacture Bt.; Vianova  87 Zrt.; MW-Trió Kft.

A Csepeli Önkormányzat ingyen bocsátotta rendelkezésre a területet az emlékmű elhelyezéséhez, a volt Csepel Művekben, az ún. kettes kapunál, a Dunalejáró u. 13. sz. előtti kis téren. „Az Európában egyedülálló alkotás tervezésére és megvalósítására Budahelyi Tibor szobrászművész és Kiss Attila okleveles építészmérnök kapott felkérést.” (Csepel újság, 2010. október 15.)

Munkahelyi balesetes kép-1.PNGA munkahelyi balesetben elhunytak emlékművének felavatására 2010. szeptember 13-án, 18.00 órakor került sor. Az avatók egyike javasolta, hogy „minden év április 28-án, a Szabad Szakszervezetek Nemzetközi Szövetsége által „A munkahelyi balesetek nemzetközi gyásznapjává” nyilvánított napon, az emlékműnél rendszeresen adjanak számot a megelőzés eredményeiről és tennivalóiról”. (Csepel újság, 2010. október 15.)

Munkahelyi balesetes emlékmű.PNGA 2010-es emlékműavatás óta még négy év sem telt el. Elfelejtették. Ma ott áll, magányosan, mementóként. Mi meg lassan kezdünk hozzászokni, hogy a Fidesz-hatalom így rombolja le az elmúlt évtizedekben létrehozott értékeket, művészeti alkotásokat, bármilyen széleskörű összefogás eredményeként is jöttek létre, s alkot – a hatalmat kiszolgáló emberekkel, szervekkel, szervezetekkel –, neki tetsző új, „művészi” alkotásokat. És nincs a környezetükben, a csapatban egy normálisan gondolkodó ember, aki szóljon, üvöltsön, hogy emberek, ne csináljátok!? Nincs!?

Tavaly 53 ember veszítette életét munka közben.

v o x

MIZIK ZSUZSA FOTÓI, DEÁK ATTILA TUDÓSÍTÁSA, BÁRÁNY TIBOR SZERKESZTÉSE A 2010. OKTÓBER 15-I CSEPEL ÚJSÁGBÓL, A LAP UTOLSÓ SZÁMÁBÓL.

A LAPOT MEGSZÜNTETTE  A FIDESZES VÁROSVEZETÉS

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr506096984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fucsik 2014.04.29. 12:08:05

Ez azért van, mert a politikusok csak a munkaerőt és nem az embert látják.

Lovag Mihály 2014.04.29. 12:13:19

lesz poszt a flaszterparasztozásról, vagy ez csak akkor érdekes, ha fideszes a bunkó?

J.László 2014.04.29. 13:52:05

Csepelen ölette meg a helyi MSZP vezér az iskolaigazgatót?

wolves84lb 2014.04.29. 14:32:26

@Lovag Mihály: persze...vagyis nem...a kurva anyádat, fideszmajom...

no_successful2 2014.04.29. 15:35:55

Elmondom szerintem hogyan nézett volna ki ez a poszt, ha a szocik emelnek még egy ilyen emlékművet.

"A Szakszervezetek a Közösségi Kultúráért Alapítvány közreműködésével, 2010-ben adománygyűjtés indult el a munkahelyi balesetben elhunytak emlékművének felállításáért, melyet 2010. szeptember 13-án, Csepelen fel is avattak.
Sokan a Szocialista párt vezetésében azonban úgy gondolták, hogy frekventáltabb helyen is meg lehetne emlékezni az életüket vesztett munkásokról, ezért
Ma a szocialista párt prominens képviselői részt vettek a Belgrád rakparton felállított a munkahelyi balesetben elhunyt ismeretlen munkavállaló sírja felavatásán.
Ebből is látszik, hogy melyik az a politikai oldal, aki a munkásemberek áldozatvállalásában osztozik.
Nem úgy mint az a mocskos fasisztakommunistadiktatúrás Fidesz !"

Nevetséges ez az erőlködés elvtárs urak.
Egyre kisebb a hallgatóságotok nem vettétek még észre ?

Lovag Mihály 2014.04.29. 21:49:06

@wolves84lb: 2014.04.29. 14:32:26

hujjuj, nem kaptál faszt? anyázni a neten? te veréb LOL

NekemNemEzKell 2014.04.30. 17:58:58

"Cikk író" te igen hülye! Végig olvastam egynéhány írásodat, az utóbbi időkből.Szeretném, ha tovább irogatnál ilyen agyament hülyeségeket, sokat segítesz, a Fidesznek az írásaiddal. Csal így tovább
te baromarc! Olyan buta vagy, hogy a féktelen gyűlölködésedben nem veszed észre, átlépted, azt a határt, amíg komolyan vehető vagy!Teljesen felesleges a továbbiakban a billentyűt koptatnod, az eddig megszokott stílusban, mert már a kutya sem kiváncsi rád...Ha valaki véletlenül a szarzsákodra kattint belenéz, s "ja, ez a barom" súhajjal már zárja is be a nem a csepeliek, hanem a te blogodat. Szerencsére a csepelieknek több eszük van, mint ahogyan te azt feltételezted.Már nem veszik be a szöveged!
süti beállítások módosítása