CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Valami bűzlik Csepelen, ahogy Ábel Attila mondja: ott van a budipapír

2014. április 29. 05:55 - csú

00x-Ábel-Németh duó_1.pngHárom napig bírták, de akkor megtörte a hallgatás csendjét a csepeli fideszes városvezetés szócsöve, a csepel.hu, amelyből olvasói megtudhatták, amit eddig is tudtak: valami bűzlik Csepelen.

A CSÚ értesülése szerint Németh Szilárd polgármester két adag rezsirizsa között már a legutóbbi képviselő-testületi ülésen elszólta magát az addig hétpecsétes titokként őrzött tényről: kedden, április 22-én (is) bűzös anyagot fedeztek fel a Kis-Dunán, a soroksári Molnár sziget és a csepeli partszakasz között. Már az elején jelezzük: nincs baj, de büdös volt. Az utóbbi években kialakult helyzetnek megfelelően Pesterzsébeten a dél-pesti szennyvíztisztító a hirtelen lezúdult nagyobb eső miatt nem tudott megburkozni a zuhataggal, és túlcsordult. Nem először és sajnos nem utoljára. Így lesz ez minden nagyobb zápor és zivatar után mindaddig, amíg nem bővítik, korszerűsítik a létesítményt. Rezsicsökkentés és kétmilliárdos megtakarítás (?) közben azonban erre egyelőre nem futja a rezsikommandós vezér háza táján. A zuhi  elmúlt, de az ügy változatlanul bűzlik:

Az áprilisi zápor után a gépezet bejelentés hatására lendült mozgásba. Ellentétben ugyanis a korábbi büdöslé-túlcsordulásokkal, most volt bejelentés. Miközben a horgászok a parton méla búval vették tudomásul és tűrték a tűrhetetlent, Németh Szilárd alkotni kezdett, a tettek mezejére és a folyópartra lépett. A helyszínen rutinos mozdulatokkal tette meg az általa legszükségesebbnek tartott intézkedést, amiben a legnagyobb a gyakorlata: feljelentést tett a rendőrségen. Most éppen környezetszennyezés miatt. (Ha ettől nem szűnik meg a bűz, akkor semmitől sem – a szerkesztő megjegyzése.)

Németh Szilárd ennyivel nem elégedett meg. Körülvette magát tűzoltókkal, rendőrökkel és persze ott volt saját különbejáratú Tinódi Lantos Sebestyéne, vagyis Ábel Attila. Az alpolgármester lant helyett videón pergő képekkel örökítette meg, hogy saját főnöke miként ura a helyzetnek. Eláruljuk: nagyon. Ez derül ki a csepel.hu-n nem közölt, de a csepel.infón látható felvételből, amelyen Ábel Attila így foglalja össze a lényeget. „Ott úszik a budipapír”. Ezért a veretes mondatért hálás lesz még az utókor, nem úgy mint a szennyvíztisztító vezetője. Deresre ugyan nem húzták, de nem sok hiányzott hozzá. A védelmi bizottság előtt próbált védekezni, hogy ő már minden lehetségest és lehetetlent megtett a szennyvíztisztító kapacitásának bővítéséért, de hiába’. (Azt már nem merte hozzátenni, amit mi leírtunk: rezsicsökkentés közben alszanak a múzsák és a szennyvíztisztítót bővítők.) Egy szó mint száz, nem lennénk szívesen a Németh Szilárd által feljelentett ismeretlen tettes bőrében. A tettessel ellentétben Németh Szilárdot a csepeliek már ismerik. Ezért biztosak abban, hogy még egy újabb felhőszakadást sem kell megérniük, és mégis folyamatosan érzik: Csepelen valami bűzlik…

L U X

Ábel Attila videója:

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr26095767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NekemNemEzKell 2014.04.30. 12:27:21

Aki ezt a szart, iderakta, aki ilyenre építette, na azt kell elővenni!Aki ilyet csinált! Aki ezt elfogadta, jóváhagyta, a működését, engedélyezte, na azt elővenni, vele csináltatni valamit! Ja, hogy az Demszky, meg a volt városvezetés sara?
Ugyan mi a f...szt csináljon vele egy más kerület vezetés? Igen hülye primitív hangvételű egy iromány ez...
süti beállítások módosítása