CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Horváth Gyula: Hogyan védekezzünk a gnóm eszmerendszer ellen?

2014. május 21. 02:34 - csú

Horváth Gyula újabb_4.PNGA Fidesz  sikeressége egyelőre azon alapul, hogy az új, gnóm eszmerendszerét rá tudta erőltetni a közbeszédre. A jelenségekről, gondolatokról ő mond elsőnek meghatározást és elvárja, ráerőlteti az emberekre, hogy ez legyen a vizsgálat és az értékelés alapja. Aztán a vita, vagy a közbeszéd erre a torz fundamentumra épül, és biztos, hogy torz eredményeket  hoz! 

Ezek olyan kinövések a nemzet értelmében, mint például, a testen a normálisnál több végtag. 
Első látásra a többet, jobbat, hatékonyabbat jelenthetne, valójában pedig gnómságot, hátrányt, fogyatékosságot hoz. Az átverések - ebből a szempontból vizsgálva - aztán nem is átverések, csak a tények speciális értelmű tükrözései. Aki pedig ezeket a speciális tükröződéseket nem érti, az hülye! Ilyen egyszerű az új rendszer! 
Ennek speciális leegyszerűsített továbbfejlesztése a hírhedt mondás, hogy "hülyének lenni, állampolgári jog"! 

Mivel azonban az emberek nem szeretnek a hülyék közé tartozni, inkább elfogadják, sőt most már követik is a fenti torz normákat. Ez volt a Fidesz valódi szándéka és sikereinek eredője. A sikeressége ugyanis éppen azon alapul, hogy ezt az új, gnóm eszmerendszert rá tudta erőltetni a közbeszédre. A jelenségekről, gondolatokról ő mond elsőnek meghatározást és elvárja, ráerőlteti az emberekre, hogy ez legyen a vizsgálat és az értékelés alapja. Aztán a vita, vagy a közbeszéd ennek a torz fundamentumnak az alapján történik és biztosított, hogy torz eredményeket is hoz! Ebből adódóan nem is lehet valóságos, nem is lehet termékeny, és ez az ami a Fidesz stratégia cselekvési alapját jelenti. 

 

Magyarországon semmi sem az, aminek látszik! 
Ezért, egyre több barátunk Európában egyáltalán nem ért bennünket. (Keleten, ahol meg a despotikus hajlamokkal rendelkező - fél, vagy egész- önkényurak uralkodnak, egyre szívélyesebb a viszony.) 
Itthon viszont abból adódik a még nagyobb baj, hogy a megosztott országban, már mi sem értjük egymást. A Fidesz "bedob egy témát" a közbeszédbe, aztán hátradől és nézi, hogy a társadalmi elit hogyan veti rá magát az odadobott koncra. (Ezt mondják annak, hogy tematizálja a közbeszédet!) 
A magyar elit, (jobb és baloldali egyaránt) meg kiéhezett vérebként veti magát a küzdelembe és egymást tépve, marcangolva törekszik arra, hogy minél nagyobb darabot tudjon leszaggatni a koncról. Nem veszi észre, hogy bármilyen csábító is a konc, valójában a Fidesz stratégia része, és a miatta történő harcba szállás valójában a Fidesz akarat megvalósítását szolgálja. 
És itt is vagyunk a mostani történetnél. 

Molnár Zsolt MSZP budapesti elnökről  skinheades múltat sugalló  12 évvel ezelőtti fotót tettek közzé az akkori Parlament és TV-székház előtti tüntetésről. 
Maga a tény bombarobbanásként hatott a pártjában és lehet megrázó minden baloldali számára. Az ellenzéki pártoknak, mégis túl kéne lépni azon a gyakorlaton, hogy fennakadjanak egy ilyen problémán. Az ügyet a lehető legrövidebb időn belül a leg határozottabban le kéne zárni, a konzekvenciákat mielőbb le kéne vonni, és haladni tovább a kijelölt úton a cél felé. 

Nem megengedhető, hogy a célhoz vezető útról az ellenfél lépte, nyomon letérítse a baloldali haladókat. Azért, mert ha ez továbbra is gyakorlattá válik, sose érünk célhoz. A cél pedig nem lehet más, mint az, ami valós alternatívát jelentene a Fidesz kormányzás populizmusával szemben. 
Az így kialakult cikk-cakkok viszont annyira meghosszabbítják, összekeverik a célhoz vezető utat, hogy a rajta járók egy idő után már azt se tudják miért menetelnek, nem hogy azt tudnák, hogy hová tartanak. Az ilyen összezavart társaság pedig igen kevés vonzerőt gyakorol a társadalom többségére. Azért, mert azt látják, hogy itt összekeveredik a stratégia a taktikával, és, ha összekeveredik, sokszor fel is váltja egymást. 
Ilyenkor alakul ki, hogy a forma válik tévesen stratégiává, míg a tartalomnak megszűnik a jelentősége. Ennek azonban lehet az is az oka, hogy a baloldali összefogás sem rendelkezik a haladást illetően határozott és egységes stratégiával. Pedig ez elkerülhetetlen az eredményes működéshez. 

A hiteles kormánykritikához, hatékony és jól kidolgozott program szükségeltetik. 
Ennek a programnak a legszélesebb baloldali rétegek és elvek összefogását illik bemutatni. 
Az így elkészített stratégia pedig pontos és minden részleteire kiterjedő kommunikációt vonz. Nem válik tehát lehetségessé, hogy a program megvalósulása során az ellenfél elvigye a közbeszéd sarokpontjait, vezérsíkját és a maga javára fordítsa az ellene ható törekvéseket. 
Amíg ezt a szisztematikus és hosszú munkát igénylő feladatot a baloldal nem végzi el, nem várható, hogy a Fidesz által torzított és tematizált közbeszéd hasznot hozhat a számára. 

Forrás: HORVÁTH GYULA blogja

21 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr426178905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kivlov 2014.05.21. 14:41:14

azon alapul, hogy ilyen f*szok vagytok, mint ahogy ebben a cikkben is fröcsögtök...

nu pagagyí 2014.05.21. 14:57:27

A balliberális oldalnak van egy nagy versenyhátránya. Nem elég cinikusak, komolyan veszik az erkölcsi kérdéseket, nem csak prédikálnak róla. Ezért hat atombombaként bármilyen jelentéktelen stikli a régmúltból. A Fidesszel nincs ilyen gond, ők nyíltan a pofánkba vágják mit loptak össze, öblös hangon sértegetnek mindenkit és szemrebbenés nélkül hazudoznak. Őket valószínűleg csak olyan fotókkal lehetne lejáratni, amelyen megmagyarázhatatlan tudatzavar hatására, idős nénit segítenek átjutni az út túloldalára.

Kivlov 2014.05.21. 15:21:34

@nu pagagyí:
"...szemrebbenés nélkül hazudoznak..."

"hazudtunk reggel, éjjel meg este..." :D :D

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2014.05.21. 15:42:56

@nu pagagyí: komolyan veszik az erkölcsi kérdéseket, "
aztakurva....
plafon megvan még?

Behajtó70 2014.05.21. 16:07:27

Gnóm? Gnóm itt egy van: az az ostoba álliberális marhaság, hogy a szart nem lehet szarnak nevezni!

És ennek pont feritek meg fodorotok volt élharcosa, nembeszélve az mszp ősi tagjairól!

s 2014.05.21. 16:23:23

@Kivlov: Van, aki maga mondja magáról. Van, akiről másnak kell mondani. A lényeg, hogy mindegyik hazudik, mert csak ezen az áron tudja a hatalmat megtartani.

A közbeszéd csak az ostobáknak fontos. Az igazság nem a vezércikkben van. Az igazságra magadtól kell rájönnöd, feltéve, hogy képes vagy gondolkozni. A magyarok többsége nem képes erre, - túl hülye, vagy csak lusta - ez a mindenkori hatalom kibaszott nagy szerencséje. Faszok vagytok mind, oldaltól függetlenül.

Fot L' Mondó · http://fotelmondo.blog.hu/ 2014.05.21. 16:32:13

A Fidesz az elmúlt 25 (+40) év termése. Annak az aljadék sz@rnak a "gyümölcse", amit még a kommunizmus kevert fel...
A Fidesz (és az összes többi hányadék politikus) nagyapáink, apáink és a mi bűnünk, amiért még a gyerekeink szemébe kell egyszer néznünk... megmagyarázandó, hogy miként engedhettük ezeket a mocskokat ennyire szétb@szni ezt az országot...
A Fidesz (és az összes többi mocsok párt) országrablása a mi felelősségünk... és nekünk kell majd elszámolni a lelkiismeretünkkel, már akinek van... mert úgy látom, egyre kevesebbünknek van...

s 2014.05.21. 16:52:21

@Kivlov: Gondolom magadra ismertél. Bármelyik oldal híve egy kibaszott nagy fasz. Ez volt a mondókám lényege.

J.László 2014.05.21. 17:08:47

Haha. A gnóm eszmerendszert kedves barátom a liberálisok és a kommunisták kényszerítik rá a fél világra 1789 óta.

Apropos: nem Csepel az a hely véletlenül, ahol halomra gyilkolásszák egymást az MSZP-sek?

J.László 2014.05.21. 17:13:19

@nu pagagyí:
"...komolyan veszik az erkölcsi kérdéseket..." Mármint a "baloldal".

Ilyenkor nem sül le az arcotokról a bőr bazdmeg?

Fot L' Mondó · http://fotelmondo.blog.hu/ 2014.05.21. 17:21:34

@s: "Faszok vagytok"???? Mi ez a többesszám második személy (Ti)?????? Te nem vagy magyar? Ha nem, akkor ne írogass ide, akkor semmi közöd hozzánk! Ha magyar vagy, akkor kéretik a többes szám első személyt használni (Mi)!!!!

Ј.László 2014.05.21. 17:27:22

A doktriner liberálisok az okai mindennek. Ők találták ki a kommunizmust is még a reneszeánsz alatt, amely a francia forradalomban csúcsosodott ki és Marxban teljesedett ki, Lenin és Sztálin alatt tovább fejlesztve.

Ј.László 2014.05.21. 17:29:31

Hova lett az avatarom? :-((

nu pagagyí 2014.05.21. 17:39:02

@J.László: Én nem mondtam, hogy a balliberális oldalon nincsenek csirkefogók. De akiről ténylegesen igazolható valami disznóság, azt rövid úton kipaterolják: Zuschlag, Simon. A jobboldal viszont azokat üldözi el, akik erkölcsi okokból feltárják a disznóságokat: Ángyán, Hadházy, a disznók meg maradnak.

nu pagagyí 2014.05.21. 17:40:45

@Ј.László: Szerintem hasonult az avatarod hozzád, pont olyan zavaros, amilyen vagy.

J.László 2014.05.21. 17:44:23

@nu pagagyí:
Zuschlaggal ne gyere. Semmi baj nem volt vele addig, amíg ugyebár a bekapcsolva maradt kamerák előtt...

Mit mondott az MSZP, amikor Simon bukott? Mindenkire gondoltunk volna, csak őrá nem. Következtesd ki, milyen "erkölcsi" állapotban lehetnek.

s 2014.05.21. 17:57:30

@Fot L' Mondó: "Te nem vagy magyar?" Magyar vagyok. Csak éppen nem olyan faszfej módon, ahogyan itt a többség. A magyarságomat nem a buzi orbántól és nem is a gyurcsótánytól kaptam. Anyámtól és Apámtól kaptam, meg ettől a viharvert Hazámtól.

Meg ne merjed kérdőjelezni, mert betöröm at orrod. Mindkét oldal egy sunyi faszszopó geci, aki bármelyiknek hisz, az egy kibaszott nagy fasz.

s 2014.05.21. 18:01:29

@Ј.László: Megbaszta XVI. Lajos, mert csúnyán beszéltél.
süti beállítások módosítása