CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepelen erősödik a politikai változást akarók tábora

2014. május 29. 05:57 - csú

Csepel Címer-174.pngSzerkesztőségünk hétfő óta várja, hogy Csepel fideszes városvezetői helyreigazítsák a választásokkal kapcsolatos félrevezető, hazug magyarázatot, magyarázkodást, amelyet a hivatalos szócsőben tettek közzé. Tovább nem várunk. Pótoljuk a fizetett fülkeforradalmárok mulasztását:

„Fölényes Fidesz győzelem Csepelen is – Mind a 70 szavazókört a kormánypárt nyerte” címmel jelent meg május 26-án tájékoztatás, az előző napi európai parlamenti választások eredményeiről. Az írás az országos, budapesti és csepeli összesített eredményeket sorolja fel, a hangzatos cím „kibontásával” nem foglalkozik (csepel.hu, 2014. május 26. hétfő, 10:02), majd rá egy percre közzétették Németh Szilárd polgármester, országgyűlési képviselő levelét, „Köszönjük, Csepel! – Németh Szilárd levele a csepeliekhez” címen. (csepel.hu, 2014.május 26. hétfő, 10:03).

Kezdjük a hangzatos címmel, nézzük a konkrét számokat

erről a „fölényes Fidesz győzelem” – ről. A valasztas.hu-n a Nemzeti Választási Iroda közzétette szavazóköri eredményeit is. Az adatok felhasználásával készült az alábbi kimutatás:

EP-s eredmény Csepel.PNG

Megjegyzés:

a 13.sz öevk-ban lévő 38. sz. szavazókörben biztosították az átjelentkező választópolgárok szavazási lehetőségét, eredményeként ebben a szavazókörben átlag feletti (a 113 fős átlaggal szemben itt 260) volt a Fidesz-KDNP-re szavazók száma.

Egyáltalán nincs tehát szó fölényes Fidesz győzelemről. Inkább azt lehet érzékelni, hogy erősödik a változást akarók tábora. A 14 önkormányzati egyéni választókörzetből hétben a baloldal győzött, míg a 70 szavazókörből 35 volt csak a Fideszé, 35 szavazókörben pedig a baloldali pártok szereztek többséget (valasztas.hu). Vajon miért hallgatja el ezt a csepel.hu? Persze, a csepel.hu-n megjelent értékelés annyiban igaz, hogy a pártok közötti „versenyben” a versenyt a Fidesz nyerte, a most külön induló baloldali pártokkal szemben. A baloldal, a változást akarók azonban – összefogás esetén –, ismét legyőzhetik a Fideszt Csepelen. Ezt erősíti, hogy az április hatodikai szavazatokhoz képest most a kormányváltók kb. 46 %-a, míg a Fidesz-KDNP szavazóinak csak kb. 40 %-a maradt otthon, ami azt valószínűsíti, hogy a baloldali összefogásnak nagyobb a „tartaléka” az őszi önkormányzati választásokra. Mi több, az átjelentkező állampolgárok őszi „kiesése” miatt ősszel, a helyi Fidesz vezetők „külső támogatásra” sem számíthatnak.  

Ami pedig Németh Szilárd „Köszönjük Csepel!” című levelét illeti, abból csak a pofátlan csúsztatásra hívnám fel az olvasók figyelmét. Németh úr a következőket írja: „…a csepeli választók több, mint 40 %-a támogatta a Fidesz-KDNP-t”. Ami nem igaz, hiszen a „csepeli választók” száma a választás napján 61.639 fő volt, míg a kormánypártra csak 13,04 %-uk (8039 fő) szavazott. Egyébként ezzel az eredménnyel ismét a legrosszabbak közé kerültek a Fővárosban. A 23-ból 19 kerületben szerepeltek jobban a helyi Fidesz-KDNP szervezetei május 25-én. Mindez csak arra jó, hogy vakbuzgó híveiket, a fideszes városvezetés által megtévesztett, megfélemlített embereket, az általuk irányított önkormányzati intézményrendszer dolgozóit és önmagukat becsapják (már akit  tudnak). Az önbecsapásnak azonban nincs határa, ezért a bukás elkerülhetetlen. Az ébredés lesz szörnyű.

V O X

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr226224644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CsepeliBlogos 2014.05.29. 10:13:51

Ok
És ha hozzáadjuk a Jobbik,SMS,Haza nem eladó szavazatait is-a Fidesz elveszítette a választást.Értjük

Gábor Vilmos Varga 2014.05.30. 07:56:56

Én csak azt nem értem, miért nem hozták le, az összes választási körzet eredményét?
süti beállítások módosítása