CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Szenteczky János ellen az ügyészség megszüntette az eljárást

2014. június 04. 09:52 - csú

Szenteczky János-kisebb_8.pngA Budapesti  XX., XXI. és XXIII. kerületi Ügyészség május 23-án Szenteczky János ügyében megszüntette a nyomozást. Az ügyészi határozat szerint a Csevak Zrt volt vezérigazgatójával szemben bűncselekmény nem állapítható meg.

Szenteczky Jánost Németh Szilárd csepeli polgármester és Werner Péter, a Csevak Zrt jógutódjaként megalakult Csepeli Városgazda Zrt vezérigazgatója jelentette fel hűtlen kezelés gyanúja miatt a rendőrségen. A gyanúsítás szerint Szenteczky János 2009. januárjában és májusában feltűnően értékaránytalan szerződést kötött 18 csepeli önkormányzati tulajdonban lévő lakás felújítására. A volt vezérigazgatót a meggyanúsították azzal is, hogy kötelezettségeit megszegve jogtalanul kötött bérleti szerződést több önkormányzati lakásra, köztük az egykori csepeli rendőrkapitánnyal, Császár Mihállyal. A szociális lakásokkal és későbbi értékesítésükkel kapcsolatban Németh Szilárd, a felújítások miatt Werner Péter tett feljelentést.

Szenteczky János a bűnösségét mind végig cáfolta, tagadta. Az eljárás csaknem négy évig tartott. Tanúkat hallgattak ki, okiratokat vizsgáltak, elemeztek. A nyomozó hatóság Szenteczky Jánossal szemben  sem csalást, sem hivatali visszaélést nem állapított meg. Az ügyészségi határozatban részletesen indokolják, hogy a vizsgálat során miért kellett és lehetett kizárni az előzőekben említett bűncselekmények elkövetésének gyanúját.

Az ügyész a határozatában kimondja: ha a bűncselekmény elkövetése a gyanúsítottal szemben nem állapítható meg, akkor a büntető eljárási törvénynek megfelelően az eljárást meg kell szüntetni.

A május 23-i keltezésű határozatot néhány napja kézbesítették.

Forrás: hirkomp.hu

A MAGYAR MÉDIA ÉS SAJTÓ HÍREI UGYANERRŐL A TÉMÁRÓL ITT OLVASHATÓK

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr776268858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása