CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Szenteczky János: Pályázat a csepeli MSZP elnöki tisztère

2014. június 18. 07:18 - csú

Szenteczzky-ok.PNGHarmadik alkalommal pályázom meg az MSZP csepeli szervezetének elnöki tisztségét – két közel teljes elnöki ciklust kitöltve. Úgy illik, hogy először erről az időszakról fogalmazzak meg véleményt.

Olyan időben vettem át az elnöki tisztséget, amikor finoman szólva sem volt nagy a tolongás a feladatért. A 2010-es választási vereségek után –bár sokan a megújulást követelték és hirdették– hónapokig a túlélésünk volt a tét. Támadtak bennünket –méghozzá nemtelen eszközökkel– kívülről és belülről egyaránt.
Túlestünk egy pártszavazáson, majd egy új párt kiválásán is – utólag mondhatjuk, sőt, ma már csak ennyit mondjunk: az erőnkbe még ez is belefért...
A most leköszönő elnökség 2012 végén nyerte el a megbízatását és bár létszámunk és erőnk mára megfogyatkozott, nem vagyunk hibáztathatók: ez a csapat, ez a vezetés a rendelkezésre álló minden eszközt, minden erőforrást és minden támogatást egy cél érdekében mozgósított: hogy 2014 tavaszán megnyerjük az országgyűlési választást. A győzelem sikerült, az eredmény vitathatatlan!

Ezúton is köszönöm minden tisztségviselő-társamnak a kitartását és a munkáját, és ezúton köszönöm a tagság támogatását és munkáját is! Nélkületek, a csepeli baloldali szavazók nélkül nem ment volna!

Köszönöm.

A május 25-ei választások eredménye a csepeli MSZP számára is kedvezőtlenül alakult. Ismét úgy érezzük magunkat, mint 2010-ben! Pontosabban: ismét azt akarják, hogy úgy érezzünk, mint 2010-ben. Hogy azt érezzük: veszítettünk.Pedig ez nem igaz! Az igazság az, hogy az MSZP nélkül áprilisban nem lett volna-, és októberben nem is lesz baloldali győzelem az önkormányzati választáson! És aki ennek a ténynek a jelentéktelenítésén dolgozik, az vagy nincs tisztában a csepeli viszonyokkal, vagy az MSZP vesztére játszik... Az elmúlt hetekben és hónapokban a csepeli MSZP-ben több fontos döntést meghoztunk! Van polgármester-jelöltünk, vannak egyéni képviselő-jelöltjeink, van, illetve véglegesítés előtt áll a választási programunk és van működő kampányszervezetünk is! Ezt szintén a jelenlegi vezetők építették fel Veletek, közösen! Mindezekkel együtt azt is több alkalommal kinyilvánítottuk, hogy számunkra a baloldali közös indulásnak Csepelen nincs alternatívája. Sőt, néhány héttel korábban még a polgármester-jelölti kampányomat is felfüggesztettem azért, hogy ezzel is elősegítsem a baloldali összefogás mielőbbi létrejöttét! Sajnos a megegyezésben azóta sem történt érdemi előrelépés...
Ezért azt kell mondanom, bármennyire szeretném, még nem jött el az építkezés ideje az MSZP-ben. Még hátra van egy fontos választás, az önkormányzati, aminek az eredménye meghatározza majd nem csak az építkezés irányát, de a lehetőségét is. Még hátra van egy fontos küzdelem, amit –úgy látszik– nem csak a Fidesszel kell megvívnunk.  ezt a küzdelmet nem mi akarjuk, nem mi kényszerítjük! Nem mi vagyunk azok, akik elvárják a leendő szövetségeseiktől, hogy tagadják meg annak jórészét, ami a karakterüket jelenti. Ami az elmúlt 25 évet jelenti.

Mi a megegyezésre tettünk javaslatot. Mi az összefogást sürgetjük – és ehhez tettünk fontos gesztusokat! Most a választási szövetségeseinken a sor! Nekik kell fontos gesztusokkal kifejezni, megmutatni, hogy ők is a Fidesz uralmának megtörésében érdekeltek itt, Csepelen!
Most még –véleményem szerint– egy olyan elnökre és elnökségre van szükség, akik meg tudják vívni ezt a harcot. Akik nem csak elkötelezettek, de fel is vannak vértezve erre a küzdelemre. Akik már mindent, akár a személyes ambíciójukat is a baloldal, és ezen belül az MSZP győzelmének és megerősödésének rendeltek alá.
Végezetül –véleményem szerint– olyan elnökre van szükség, aki az őszi győzelem után örömmel és megelégedéssel lép hátra, teret és lehetőséget engedve ezzel azoknak, akik a győzelmet és a lehetőséget az építkezés, az új csepeli MSZP építésére tudják és akarják fordítani.
Én ilyen elnöknek jelentkezem.
 
Budapest-Csepel, 2014. június 16.
  Szenteczky János
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr786325693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása