CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Horváth Gyula: Jelbeszéd

2014. június 19. 05:59 - csú

Horváth Gyula-CSMO-255.pngMa szavazópolgár kell - ha lehet a határon kívülről is - mert a háborúnak van itt az ideje, amihez a Fidesz elgondolása szerint emberanyag kell! Ezért kell Tisza István, Horthy Miklós, Wass Albert, Nyírő József a belvárosban, és ezért kell irredenta emlékmű, nagy Magyarország faragvány és virágágyás Csepelen. Ezért kellett meneszteni Károlyit a Kossuth tér mellől, áthelyezni József Attilát, és ezért kell egy hazug torzó a Szabadság térre. 
Azért, mert jelképek! 

A hirtelen haragú erőszak jelképei előtolakodnak, a csendesen gondolkodó, dolgozó ember, a béke, a költészet és a haladás eszméi pedig háttérbe szorulnak. Ez a mai hatalom ars poeticája! 
Ebből lehet levezetni azt a mostani Fideszes gondolatiságot, ami "a hülyének lenni állampolgári jog" és "akinek semmije sincs, az annyit is ér" kifejezésekben ölt testet. Ez is jelkép! 
Az új arisztokrácia, az oligarchák Magyarországának jelképei. A harcot megvívták! Az embereket elvakították!  (Részlet Horváth Gyula most következő publicisztikájából)

"Jelbeszéd az életünk, túl sok ember van, ki többre nem, csak jelszavakra gondol" mondja Koncz Zsuzsa ma is aktuális slágere! 
És valóban jelbeszéd, aminek manapság sokkal nagyobb jelentősége mutatkozik, mint korábban. Minden politikai döntésnek beszédes jelentése van. Az a baj, hogy egyáltalán nem az, amivel kommentálják, hanem egészen más. 
A Fidesz egy bevallottan új világot akar a magyarokra kényszeríteni. Olyant, ahol újra urak és alattvalók élnének. Az évszázad küzdelmét kívánják semmissé tenni és visszakormányozni népünket abba a világba, ahol a dolgozónak csak "hallgass!" volt a neve. 
Ezt teszik akkor, amikor egy párti alaptörvényt, sajtó törvényt, önkormányzati törvényt erőltetnek az országra és akkor is, amikor szobrokat tüntetnek el, helyeznek át és teremtenek újjá. 

Pünkösdhétfőn avatták gróf Tisza István szobrát a korábban ott lévő Károlyi szobor helyén. 
Már a Margit hídról látszik az ormótlan hatalmasság, ami kivágott fák, elpusztított őspark helyén áll úgy, hogy nagymértékben takarja az Országház északi homlokzatát. Nem csoda, hogy ez a mértékét vesztett emlékmű már eredeti felállításakor is kiváltotta a hozzáértők kritikáját. Mostani felállítása is a hivalkodás jelképe. 
Egy olyan ember állította, aki életútja igazolását látja az elődben. 
Tisza István is liberálisként kezdte és nemzeti elkötelezettségben folytatta. Közben azonban belevitte az országot az első világháborúba. Persze mindenki tudja, hogy az akkori miniszterelnök hatásköre korlátozott volt, de a végeredmény mégis az, hogy az ő neve szerepel az okmányokon. Akkor pedig, ha az okmányokon az ő neve szerepel, akkor minden katonasíron, minden bomba tépte rokkanton és ártatlanul szenvedő árván is rajt van a felelőssége. Tisza István felelős azért, mert nem tudta (vagy nem akarta) megállítani azt az eszeveszett nacionalista áradatot, ami a világháború kitörésében és sok millió honfitársunk halálában, a nemzet megalázásában, valamint az országunk feldarabolásában öltött testet. Egy háborút ugyanis elkezdeni sokkal könnyebb, mint befejezni. 

Főleg akkor, ha vesztesen kénytelen befejezni. 
Ilyenkor jön az aljas népvakítás és a kifelé mutogatás. Mintha azok lennének a felelősek, akiknek nekiment! Tisza a vesztes világháborúnak a jelképe! Meg annak az úri arisztokráciának, amelyik lenézte, semmibe vette, halálba küldte honfitársait. A háborúban, az Isonzónál, Galíciában, Doberdónál meg a Piavénél ugyanis nem az arisztokrácia, hanem a magyar dolgozók, parasztok, munkások és hivatalnokok vérétől volt vörös a föld, piros a víz. Már alig látni a szlovéniai felföldeken, a monarchia katonatemetőin a táblákat. Néhányat néhai Fodor István a Csete Balázs Iskola szép emlékű tanára diákjaival az akkori csepeli önkormányzat támogatásával felújított, karbantartott. 
Ma már senki se látogatja, mert nem a kiszenvedett hősi halott ember, hanem a háborús eszme a menő! Ma szavazópolgár kell - ha lehet a határon kívülről is - mert a háborúnak van itt az ideje, amihez a Fidesz elgondolása szerint emberanyag kell! Ezért kell Tisza István, Horthy Miklós, Wass Albert, Nyírő József a belvárosban, és ezért kell irredenta emlékmű, nagy Magyarország faragvány és virágágyás Csepelen. Ezért kellett meneszteni Károlyit a Kossuth tér mellől, áthelyezni József Attilát, és ezért kell egy hazug torzó a Szabadság térre. 
Azért, mert jelképek! 

A hirtelen haragú erőszak jelképei előtolakodnak, a csendesen gondolkodó, dolgozó ember, a béke, a költészet és a haladás eszméi pedig háttérbe szorulnak. Ez a mai hatalom ars poeticája! 
Ebből lehet levezetni azt a mostani Fideszes gondolatiságot, ami "a hülyének lenni állampolgári jog" és "akinek semmije sincs, az annyit is ér" kifejezésekben ölt testet. Ez is jelkép! 
Az új arisztokrácia, az oligarchák Magyarországának jelképei. A harcot megvívták! Az embereket elvakították! Néhány üres frázisért odadobták tartásukat, eladták őseik megszerzett vívmányait. 
Most is él és virágzik a kifelé mutogatás! Mindenki hibás! Főleg Brüsszel, meg az Európai Unió! Itthon meg a cigány, zsidó, szegény meg a komcsi (1998 óta a libsi is)! A sornak nincs vége! Éppen ellenkezőleg. E jelképek azt mutatják, hogy még most kezdődött csupán a felsorolás! 

Forrás: Horváth Gyula blogja

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr326365043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása