CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli csempészek tettenérése?

2014. június 26. 16:49 - csú

Borbély-Németh-221_2.pngCsepel még három hónapig regnáló fideszes városvezetői különös csempészetre adták a fejüket?

A képviselők felkészülés legcsekélyebb lehetőségének megadása nélkül sürgősségi indítvánnyal visznek be újabb és újabb témákat a ma délután ötkor kezdődő képviselő-testületi ülésre, hogy aztán közpénzt vihessenek ki törvényesített keretek között, vagyis a fülkeforradalmi mamelukok gombnyomással kifejezett bólogatása mellett.

Sürgősségi indítványnak nevezik ezt a fogást, amit valamikor, amikor még Csepelen és az országban is valódi demokrácia volt, azért hoztak létre, hogy a településeken gyorsítsák a fejlődést.

Mára azonban a kapkodás leplezését szolgálja és még valamit, ami mindjárt kiderül:

Napirend-tervezet 7. pontja: (167. sz. előterjesztés ) - Sürgősségi
Javaslat Kálvária Park létrehozására a Tamariska dombon
Előterjesztő:
 Németh Szilárd polgármester

Ötmillió forint egy újabb emlékhely kialakítására, ami nem tartalmazza a felállítást követő évenkénti karbantartási, felújítási költségeket.

Napirend-tervezet 24. pontja: (164. sz. előterjesztés ) - Sürgősségi
Javaslat prémiumfeladatok kitűzésére a Csepeli Városkép Kft. ügyvezető igazgatója részére
Előterjesztő:
 Németh Szilárd polgármester

Nevetséges javaslatok:

> a 2013/2014-es tanévnek már vége van, teljesen irreleváns a feladat szempontjából a Vida tevékenysége;

> a többi feladat a napi tennivalók közé tartozik.

Szerintünk szeptember 30-ig, félve az önkormányzati választások esetleges végeredményétől, valamit, valamiért ki akarnak fizetni a Vida Istvánnak.

Napirend-tervezet 26. pontja: (165. sz. előterjesztés ) - Sürgősségi
Javaslat a labdarúgó világbajnokság alkalmából a Szent Imre téren felállított önkormányzati rendezvénysátorral kapcsolatos döntésre
Előterjesztő:
 Vida István ügyvezető igazgató

Teljesen semmitmondó anyag, csak azért szerepeltetik, hogy beszélni lehessen a témáról. A kérdés inkább az lehet, hogy az ott működtetett „kerthelyiség” hogyan került a működtetőhöz, milyen közbeszerzési feltételekkel nyerte el a pályázatot, milyen anyagi haszonnal működteti azt. Ha meg valóban a Csepeli Városgazda Zrt. működteti, akkor adjanak tételes elszámolás az egészről

Napirend-tervezet 28. pontja: (163. sz. előterjesztés ) - Sürgősségi
Javaslat a Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala által a TÉR_KÖZ elnevezésű városrehabilitációs pályázati konstrukció keretében az „RSD csepeli partszakaszának közvilágítás-fejlesztése” című pályázat Támogatási szerződésének megkötésére
Előterjesztő:
 Borbély Lénárd alpolgármester

Miért kell a bekerülési költséget előre kifizetni, ha a beruházás végének és elszámolásának a határideje 2015. december 31., ráadásul a szerződés 4.5 pontja szerint utófinanszírozásról van szó?!

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr486422317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása