CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A Fidesz nem tudja, hogy félmillió gyermek éhezik?

2014. június 27. 06:04 - csú

Kérdőjel-más-255_2.pngCsaknem 400 ezer gyermeket zár ki a nyári étkeztetésből a Fidesz-kormány akkor, amikor csak 120 ezer gyermek számára biztosít napi meleg ételt a központi költségvetésből – közölte lapunkkal az MSZP.

A Bangóné Borbély Ildikó által jegyzett közlemény szerint a Fidesz gáncsolja a még az MSZP-kormányok idején bevezetett nyári gyermekétkeztetést. A szocialista országgyűlési képviselő úgy látja: adminisztratív akadályok miatt tavaly már csak 1140 település tudott pályázni. Négy évvel korábban még 2400 pályázat érkezett be.

A képviselő szerint a Fidesz saját alaptörvényét is megsérti. "Az ugyanis kimondja: Minden gyermeknek joga van a megfelelő testi, szellemi és erkölcsi fejlődéséhez szükséges védelemhez és gondoskodáshoz" – szögezi le Bangóné Borbély Ildikó.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1006422363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása