CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Asszony és egyház közt tört meg a pap szíve

2014. június 29. 05:07 - csú

Balogék.PNG„Még ma is ünnepelünk" – mondja a hvg.hu-nak Zombori Ildikó, a „kiugrott" plébános felesége. „Sok szenvedés előzte meg a boldogságot. Úgy találtunk egymásra, mint a regényekben." Tavaly ilyenkor még a kínok-kínját élték át, mígnem Balogh József úgy döntött szakít a kettős élettel, felmentését kéri a püspöktől.

A pár története 22 évvel ezelőtt kezdődött.

A pap azon a településen teljesített szolgálatot, ahol Ildikó lakott. „Megpendült" bennük valami, de Balogh József ragaszkodott az egyházhoz, Ildikó pedig járta a maga útját, kereste a világi párját. Többször találkoztak, és érezték, ami köztük van több plátói szerelemnél. Amikor azonban közös gyermekük megszületett, életük pokollá vált. Mindketten gyötrődtek.

Végül három dolog érleltette meg a plébánosban a döntést: második kisfiának nehéz születése, egy súlyos betegség, és XVI. Benedek „üzenete". A pápa azt mondta: amennyiben egy kapcsolat a házasság felé mutat, úgy az érintettnek szakítania kell az egyházzal. „Mindent a gyermek jóléte szerint kell cselekedni." Ez volt a végső lökés, Balogh József 2013. július 1-én írta meg felmentését kérő levelét.

„Még mindig szorongok, ez állandósult bennem – mondja Ildikó. – Hiába tudom, hogy többet nem megy el. A legélesebben az maradt meg bennem, amikor az első együtt töltött estéken a gyerekek minden nap megkérdezték: most nem kell elmenned?"

Miután kiléptek a nyilvánosság elé, kaptak hideget, meleget is – mesélik. Támadásokról, botrányokról nincsen szó.

A teljes történetet a hvg-hu-n olvashatja.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr786427967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása