CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kényszerkaszálás és büntetés a parlagfüves szennyezésért

2014. július 02. 03:24 - csú

Parlagfű-csokor.PNGJúlius 1. óta  bírságot szab ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a  parlagfűvel szennyezett földterületek tulajdonosaira, használóira  – jelentette be Szalkai Gábor, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) főosztályvezető-helyettese.

A földterületek tulajdonosai vagy használói 15 ezer és 5 millió forint bírságra is számíthatnak, elsősorban a terület nagyságától függően. Az ellenőrzést az illetékes földhivatal végzi, amely szabálysértés esetén jegyzőkönyvet állít ki és elküldi a Nébihnek. A Nébih ezután  késznyszerkaszálást rendel el, egyúttal meghatározza a bírság összegét is.      

Tavaly összesen 5600 heketár külterületet mértek fel; a mulasztások miatt 3000 eljárás indult és 130 millió forint bírságot szabott ki a Nébih. (Hírkomp)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr86463519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása