CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Komolyan gondolják

2014. július 15. 03:27 - csú

Kocsis Máté - Fidesz.PNGOtt folytatják, ahol abbahagyták. Ezzel megnyugtatott Kocsis Máté (képünkön) a Fidesz kommunikációs igazgatója, amikor az önkormányzati kampány mondanivalójáról kérdezték. Arra értette, hogy ott folytatják a kormány sikerpropagandáját, ahol tavasszal abbahagyták. Olyan intézkedésekről ömlenek majd a hírek a közmédia bejáratott csatornáin, amelyek "nagymértékben segítették a városok és a falvak mindennapjait, az ott élő embereket".

Nem akarom elvenni Kocsis kenyerét, de talán jó néven vesz némi segítséget ahhoz, miről illene beszélnie. Elmondhatná például, hogy milyen jót tettek a kistelepüléseken lakókkal azzal, hogy elvették a helyi népképviselet jogköreit, s csak azokat a feladatokat hagyták náluk, amelyek "a lakosság széles körének közszükségleteit elégítik ki". Nem tartozik persze ezek közé az általános iskolai és középiskolai oktatás, az egészségügyi szakellátások közül a fekvőbeteg- valamint a járóbeteg-ellátás, a gyermekotthonok, a családi napközik és a bölcsődék működtetése…

Belátom, csakis azért tették mindezt, mert nem árt ha az ember néha kicsit kimozdul a falu egyhangúságából, most lehet 30-40 kilométer utazni ügyintézés címén a közeli városba. Annak is örülni kell, hogy az adófizetők pénzéből átvállalta a kormány azokat a tetemes adósságokat, amelyeket korábban a fideszes városvezetők, nem éppen jó gazda módján, felhalmoztak a számlájukra. Azt is elmondhatná, hogy a kormány évek óta csökkenti az önkormányzatok állami támogatását, igaz, ettől elkerülhetetlenek lettek elbocsátások, számos intézményt be is zártak, de ezek is szigorúan azzal a szándékkal történtek, hogy az ott élő emberek életét megkönnyítsék. 
Ne tessék mosolyogni! Komolyan gondolják.

Somfai Péter

Népszava

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr306503747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gábor Vilmos Varga 2014.07.16. 07:59:59

Kedves Péter!

Tisztelem Önt, mert legalább vállalja nevével leírt véleményét.
Azonban egy-két apróságra tényszerű részletre rá kívánom irányítani figyelmét!
A kormány magára vállalta a települések önkormányzatainak felhalmozódott adósságát. Ez véleményem és sokak véleményével megegyezően egy nagyon megfontolt bölcs döntés volt a hatalom részéről. Ezt az adósságot-kedves barátunk-, nem a FIDESZ vezette kormányzat, hanem a lehetőség és a tehetőség arányos(aránytalan) feladatok ráterhelése idézte elő. Évek óta görgették ezeket az adósság elemeket, amelyek mint a hólabda havazás idején dagadt oly nagyra. Ezeket a szükséges lépéseket az előző kormányok is megtehették volna, de az akkori felelősség és lehetőség csak arra terjedt ki, hogy az IMF és egyéb hitelekből megkapott összegeket fordították segélyekre, nem reális fizetés kiegészítésekre.Önök örülhetnének ha olyan politikus személyekkel gyarapodhatnának mint KOCSIS Máté! Érdemes lenne reálisabb képet festeni, reálisabban ítélkezni! AZ ÖNÖK ÉRDEKÉBEN IS EGYARÁNT!
süti beállítások módosítása