CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Sötét a kép? Alig várjuk már, hogy megcáfolják tényekkel, hírekkel

2014. július 18. 04:51 - csú

MSZP-új_3.PNGEllentétek a baloldalon, a szocialisták belharcai, újabb gyanús "ügyek". Nem meglepő, hogy a jobboldali lapok mellett a közmédia is ezekkel van tele, hiszen már régóta hű kiszolgálója a kétharmadban lubickoló hatalomnak. Válasz, ha van is, oly halk ebben a kórusban, hogy alig hallható. Pedig éppen ez a hatalmas nyomás késztethetné az ellenzéki pártokat a mielőbbi összefogásra, a meglévő viták csitítására, a feszültségek enyhítésére. Ám ők egyelőre magukkal vannak elfoglalva, nincs idejük, vagy talán ötletük és erejük sem, hogy megmutassák, félrevisz, ha csak a negatívumokat látják belőlük.

A szocialista párt, a Demokratikus Koalíció és az Együtt-PM még mindig csak egyeztet arról, hogyan is kellene indulni az őszi önkormányzati választáson. Rövidesen meglesz a voksolás időpontja, a kampány is elkezdődik, de még nincs főpolgármester-jelölt. A kerületek többségében a listák összetételét sem határozták meg. Kétségkívül nehéz eldönteni, hogy mit jelent a két idei választási kudarc. Azt, hogy együtt, vagy külön, vagy kicsit így, kicsit úgy. Az idő persze közben múlik, a baloldalban bízó szavazó meg - jobb híján - kénytelen elhinni, amit jobbról sulykolnak. Hiszen érdemben nincs semmi, ami ellensúlyozná az onnan érkező információkat.

Persze, tudjuk, a szocialisták éppen kongresszus előtt állnak, a másik két - lehetséges - szövetséges meg éppen haragban van egymással és akkor még ott az LMP is, amely úgy hintázik, hogy azzal ronthatja a baloldal esélyeit. Amelyek a három pártnak amúgy sem túlzottan erősek. Ezért is várják az Alkotmánybíróság döntését az új választási szabályokról. Hátha...

Sötét a kép? Valóban, annak látszik. És alig várjuk már, hogy megcáfolják ezt az állítást. Nem a pártközpontokból, vagy a pulpitusokról persze, hanem a gyakorlattal. Az összefogásról szóló hírekkel. Azzal a megállapodással, amely lehetővé teszi, hogy a baloldali pártok és politikusaik sikerrel szerepelhetnek az őszi megmérettetésen. Azokkal az elképzelésekkel, amelyek reményt nyújtanak a demokrácia híveinek, hogy lehet változás. 
Az egyeztetés, vagy egyezkedés fontos dolog. De az egyezség a lényeg.

Sebes György 

Népszava

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr426516211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása