CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A fideszes városvezetői tehetetlenség csepeli bizonyítékai

2014. július 21. 05:59 - csú

AMI A CSEPELI HÍRMONDÓBÓL KIMARADT, AZT MI KÖZZÉTESSZÜK

Kidobol-2_14.jpgSzünetmentes handabanda a rezsicsökkentésről – Nagy a csönd a Szent Imre téri pavilonok sorsa körül, már egy hang sincs a felépítésükről– Áthidaló hazugságok –– Ellenségképző mameluk  – A sátor alatt megártott a sör Borbély Lénárdnak? - Csepelen kinek, minek nem kell fagylalt a nyári nyaláshoz?

Rovatunk – a csepeliek teljes körű tájékoztatása érdekében –, lapszámról-lapszámra, sorra veszi azokat a híreket, eseményeket, amelyek a XXI. Kerületi Önkormányzat Csepeli Hírmondó c. lapjába nem fértek bele. Annak eldöntése, hogy miért nem fért bele a lap 24 oldalába egy-egy hír, esemény vagy ellenzéki vélemény, rendezvény, nem elsősorban szerkesztőségünk feladata.

Gondolja végig az olvasó: miért maradtak ki az alábbiak a Csepeli Hírmondó július 18-án megjelent 14. számából:

1) A cikk címe: Negyedével csökkent a háztartási energia ára

Természetesen ismét rezsicsökkentés és ismét Németh Szilárd. Már megtanultuk: a Csepeli Hírmondó nem jelenhet meg rezsicsökkentés nélkül. Nincs ezzel semmi baj, egy ennyire lojális lapnak, kötelessége kiszolgálnia tulajdonosát. Még az sem baj, hogy nem tudják eldönteni, hogy Németh úr valóban „a rezsicsökkentésért felelős munkacsoport vezetője” vagy sem. Ugyanis hol Rogán Antal frakcióvezető, hol Fónagy János államtitkár kapja a megtisztelő csoportvezetői címet, de Németh Szilárdot a Csepeli Hírmondó nevezte már rezsicsökkentési kormánybiztosnak is. Egyébként valószínűleg senkit sem érdekel, hogy milyen cafrangokat akasztanak Németh Szilárdra, mi is csak az igazság kedvéért vetjük fel. Az igaz malőr a cikk tartalmában van. Ugyanis elfelejtették megkérdezni a RFMCS vezetőjétől, hogy mihez képest? Ez azért érdekes, mert 2010-hez képest a Fidesz-kormány 2012 végére 17,05 százalékkal emelte a háztartási energia (áram, földgáz) árát. A két év alatt pedig az infláció összesen 9,6 százalékkal nőtt hazánkban. Tehát: a 2010-es 100 forintunk 2012-re már csak 90-et ért, miközben az energiaárak 17,05 %-kal emelkedtek. Akkor most mihez képest kell számítani a „negyedével csökkent háztartási energia árat”?

2) A cikk címe: Elkezdődött az ingyenes panelfelújítás

„Hamarosan a Szent Imre tér is újjászületik: többek között kerékpártárolókat, új padokat helyeznek el, szebb játszóteret alakítanak ki.” És mi lesz a közel három éve lebontott pavilonok helyére tervezett és nagy dérrel-dúrral bejelentett új pavilonsorral? Miért nem valósult már meg? Mikorra várható átadása?

3) A cikk címe: Felújítják a Kis-Duna-öböl elkorhadt fahídját

Bravó! Így kell egy fahíd felújításából kampányszöveget csinálni. Így kell a fahíd kapcsán elmondani, hogy miket „álmodott” a 2010 előtti szocialista vezetés, hogyan akarták kiárusítani a Kis-Duna-part nagy részét, és micsoda hatalmas, szinte heroikus munkát végzett a lapot kiadó „új önkormányzati vezetés 2010 októbere óta”. Hiába az önkormányzati választásokig hátralévő alig három hónapban mindent meg kell ragadni az ellenfelek lejáratása érdekében. A konkrétumok nem érdekesek, cs. a., a szerző talán nem is ismeri a  történet egészét, elég nagy általánosságokat, lózungokat mondani, összemosni különböző terveket, úgy sem lehet ellenőrizni. És egyébként is a szocik a felelősök azért is, hogy nyolc év után elkorhadt a fahíd tartószerkezete, illetve járófelülete. Feljelenteni őket!

4) A cikk címe: Demokratikus köpések

(korponai), majd (korponai péter) most igazán belecsapott a lecsóba. Nekiment a baloldalnak. De ha „jelenlegi vezetésnek nincsenek kétes ügyleteik, a kerület gazdálkodása példás, az utolsó fillér közpénzzel is el tudnak számolni”, akkor minek ez a nyílt, a Csepeli Hírmondó eddigi hűséges, az újságírás íratlan szabályait semmibe vevő magatartásán is messze túlmutató nyílt politikai, egyes mondataiban aljas támadás? Csak nem félnek valamitől a gazdák? Netán egy csepeli baloldali összefogástól?

Egyébként a helyi jobboldali sajtó gyakran alkalmazott fogása a „csepeli baloldal meghatározó emberei” – re, másutt „szocialista informátorunkra” hivatkozni. Az impresszumból még mindig hiányzó (korponai péter) is ezt teszi írásában. Másoknál sem vált be, szerintünk most is átlátszóra sikeredett a hivatkozás. Azt pedig, hogy van-e és mennyi vaj van a jelenlegi fideszes vezetés fején, azt nem ő és nem mi fogjuk eldönteni. Mi csak feltárhatjuk vagy elhallgathatjuk a tényeket, amelyekről kiderülhet, hogy „kétes ügyletek” vagy sem. A tényeket, amelyekből már eddig is sok vált ismertté, s amelyekből az idő múlásával, a hatalom gyengülésével párhuzamosan egyre több lesz. Lehet, hogy éppen ettől fél (korponai péter)? Vagy, aki, akik fogják a kezét?

5) A cikk címe: Nyári rendrakás a Szent István úton – Bercsik Károly képviselő is lapátot ragadott

Képviselő úr szerint megoldásra vár a csapadékvíz-elvezetés, „amit érthetetlen módon támadnak, elleneznek a baloldali pártok képviselői”. Ismereteink, és a csepel.hu-n fellelhető képviselő-testületi ülésekről készült jegyzőkönyvek szerint az állítás nem igaz. Az ellenzék a csapadékvíz-elvezetést csakis akkor és azért támadta, amikor Németh Szilárd családi házánál kezdték a szilárd útburkolattal megépítésével együtt a csapadékvíz-elvezető csatorna kiépítését, miközben sokkal súlyosabb helyzetben lévő utcák esetében még most sem kezdődött el megépítése. Nincs tehát szükség az „eredmények” őszi megvédésére, bár tudjuk, az ellenségképzés a Fidesz bevált eszköze.

6) A cikk címe: Bedeszkázzák a magára hagyott iskolát

A szerzői aláírás nélküli cikk nem titkolt célja, az előző szocialista önkormányzati vezetés lejáratása, anélkül, hogy körbejárná az iskola értékesítésének valódi történetét, kikérné a szocialisták véleményét. Néhány megjegyzés az írás egy-egy mondatához:

> az önkormányzat nem volt csődhelyzetben;

> az értékesítés egy értékes Kis-Duna parti ingatlan megszerzése érdekében, képviselő-testületi jóváhagyással történt;

> az önkormányzat vezetése négy esztendő alatt nem tudott, s talán nem is akart megegyezni az épület tulajdonosával, egy az önkormányzat, a lakótelepi lakók és a tulajdonosok érdekeinek egyaránt megfelelő megoldásról. Ehelyett elfogadhatatlan testületi határozattal (1 forintot adnak a tulajdonosnak az ingatlan tulajdonjogáért) akarták az ingatlant megszerezni;

> folytatják, ami eddig sem vezetett eredményre: „mindent megtesznek annak érdekében, hogy megszerezzék az épület tulajdonjogát”. Valószínűleg sokáig fog tartani. De addig is, a deszka mindent eltakar, még az önkormányzat tárgyalóképtelenségét, tehetetlenségét is.

7) A cikk címe: Savanyú a szőlő?

pm”  cikkéből értesülhettünk, hogy voltak, akik provokálták a labdarugó világbajnokság alkalmából létrehozott Csepeli sörsátor egyes programjait, volt, aki szerint „drága volt a sátor”, mások meg feljelentgetésekkel akarták megzavarni a rendezvényeket. Vagy lehet, hogy pm arra az esetre gondolt, amikor csepeli szurkolók góltotóval „próbálták meg provokálni” Borbély Lénárdot, aki valamiért elmenekült kitöltése elől? (Borbély Lénárd Csepel alpolgármestere megfutamodott a csepeliektől, csepeliek.blog.hu, 2014.07.16.) Nem tudjuk. Most viszont megtudtuk, mennyi mindent tett a sörsátorért Borbély Lénárd, az „ötlet-és házigazda”!  Közpénzből folytatott polgármesteri kampánya részeként még saját estéit is feláldozta. Bezzeg 1994-2010 között! „Hol voltak akkor a mai hőbörgők, kritikusok? Miért irigykednek, hazudoznak, áskálódnak?”

A kritikákra, támadásokra adott válasz helyett már megint a megszokott visszafelé mutogatás. Miért? Miért e támadás a kíváncsiskodók ellen? Nem lett volna egyszerűbb, nyilvánosságra hozni a tényeket? Azt, hogy mennyibe került a csepelieknek a sörsátor és a világbajnokság időszakában oda szervezett programok? Mennyibe került, hogy Borbély Lénárd, a Fidesz polgármesterjelöltje, pártja kampánykasszáját megkímélve kampányolhatott? Közpénzen. Ja, és milyen érdekes: még a képviselő-testület tagjai sem kaptak tájékoztatást a költségekről, annak ellenére, hogy megkérdezték. Vajon miért nem?

Talán majd a „a két év múlva esedékes” labdarugó Európa Bajnokságra felépülő sörsátorban megkapjuk a választ? Borbély úr ugyanis, a Teltházas esték című írás (16. oldal) szerint, reméli, hogy két év múlva „is közösen szurkolhatunk majd” vele, az akkor megépülő sörsátorban. Azt nem mondta, hogy reményei szerint Ő már polgármesterként szeretne velünk együtt szurkolni. Hiába még nem kezdődött el hivatalosan az önkormányzati választási kampány.  (A téma kapcsán olvasóink figyelmébe ajánljuk még a blogunkon, július 9-én megjelent írást, címe: „Horváth Gyula: a sörsátor leple alatt”)

Kimaradt témák, események:

> A május 13-án kirobbant „botrány”-t, a csepeli közterület-felügyeleten kifüggesztett, „Ne bírságold meg” felirattal ellátott dokumentum, immár országos visszhangot kiváltott ügyét, elhallgatja a csepeliek tájékoztatására létrehozott Csepeli Hírmondó. Miért?;

> A Magyar Narancs tavalyi, június 13-i számában több oldalas, tényfeltáró írás jelent meg„A Csepel-Szentlőrinc tengely” címmel, amelyben a Csepeli Városgazda Zrt. vezérigazgatójának vélhetően szabálytalan ügyleteiről is részletesen olvashattunk. Az önkormányzat vezetése, a  Csepeli Hírmondó azóta sem reagál az MSZP Csepeli Szervezetének ezzel kapcsolatos nyílt levelére sem, amelyben az MSZP-sek követelik a gazdasági társaság összes vezetőjének menesztését, amelyet a legutóbbi testületi ülések egyikén a fideszes többség leszavazott. A vezérigazgató úr ügyeit tárgyalta a Népszabadság idei, május 28-i, „Százmilliós zavaros fejlesztés” című cikke is, amelyet azóta is elhallgat az önkormányzat vezetése és a Csepeli Hírmondó is. Miért?

> Múlt év július 29-én, a csepelujsag.blog.hu, a lakosság tájékoztatása érdekében javasolta, hogy az önkormányzat vezetése tegye közzé a Csepelen működő Nemzeti Dohányboltok címlistáját, továbbá, hogy a trafikpályázaton nyertesek hány önkormányzati helyiséget „kaptak”, milyen feltételekkel. Javaslatunkra, azóta sem érkezett válasz.

> Október 18-án blogunkon kérdést tettünk fel: „Mennyit fizetett Csepelen a Fidesz a Királyerdei Művelődési Háznak, a Fidesz-hakniért?”címmel. A kérdésre, azóta sem érkezett válasz.

Július:

  8.     Lezárták a Kvassay zsilipet, a Dunán úszó hatalmas olajfolt miatt.

          Az egész országban, így Csepelen is, megbénultak az okmányirodák informatikai rendszerei.

          Csepeli parkolóból loptak el egy Seat Alhambra típusú személygépkocsit.

11.     Véradás volt a Csepel Plazában.

15.     Kolonics-emlékevezés volt a Csepeli Kajak-Kenu Egyesület vízitelepén.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr406526007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása