CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli kocsmapultosok lebukása

2014. július 23. 13:52 - csú

Pénzköteg-jó_3.PNGAmikor a munkaadó a pultban volt, minden tételt gondosan beütöttek a gépbe az alkalmazottak, amikor viszont befordult a konyhába, a pultosok szinte semmit sem rögzítettek a bevételből.

Munkaadójukat megkárosító pultosokat buktattak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal revizorai, akik a söröző online pénztárgépének adatai alapján leplezték le a csalókat. A vállalkozó megdöbbenve szembesült a ténnyel, hogy alkalmazottai saját zsebükre dolgoznak.
 
Az ellenőröknek gyanús lett, hogy a csepeli sörkimérésből feltűnően rapszodikusan érkeznek a forgalmi adatok az online pénztárgéprendszeren keresztül. A gyors, egymás utáni értékesítéseket újból és újból hosszú, forgalommentes időszakok követték.

Az ellenőrök kiszálltak a helyszínre, és megfigyelték, hogy amikor a vállalkozó a söntésben van, az alkalmazottak minden eladást beütnek a pénztárgépbe, de amikor a konyhába megy elkészíteni a vendégek által rendelt ételeket, a pultosok szinte semmit sem rögzítenek a bevételből. A vállalkozó arcára őszinte megdöbbenés ült ki, amikor az ellenőrök ezt elmondták neki. Azóta nincsen gyanús hullámzás a forgalmi adatokban, a napi rögzített értékesítések száma pedig megháromszorozódott.
 
A nyugtaadás elmaradása miatt az alkalmazottak is számíthatnak bírságra, mely akár 50 ezer forint is lehet.(hvg.hu)
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr446537817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása