CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Káderlétszám duzzasztása a fideszes csepeli városvezetésben?

2014. július 28. 05:38 - csú

Hudák János-221_1.pngHudák János írja:

A csepeli önkormányzattól történt adatkikérés alapján kijelenthető, hogy a helyi Fidesz vezetés folyamatos propagandája a takarékos gazdálkodásról pusztán kampányfogás. A valóság közben az, hogy például a 2011 nyarán létrehozott Polgármesteri Kabinet 2013-ban már majd 30 milliójába került Csepel adófizetőinek.

Néhány hete Szabó Szabolcs országgyűlési képviselőnk segítségével közérdekű adatigénylést nyújtottunk be Csepel Önkormányzatának. Arról érdeklődtünk, hogyan alakult az elmúlt években a Polgármesteri Kabinetben dolgozók létszáma és jövedelme. Érdekes táblázatot kaptunk, amiből kiderült, hogy három év alatt az eredeti 3 fős létszám háromszorosára, 9 főre módosult a testület döntéseinek értelmében. Azt is megtudtuk, hogy 2013. évben a Kabinet dolgozóinak összes bruttó bérjövedelme több, mint 28 millió Ft-ot (pontosan: 28 148 417 Ft) tett ki.

polg_kabinet.jpg

 Mindez különösen érdekes annak fényében, hogy Németh Szilárd polgármester munkáját nem csak ez a Kabinet segíti, hanem az önkormányzatnál létezik még egy Polgármesteri Titkárság szervezeti egység is. Kíváncsian várjuk a további tájékoztatást arról, hogy a Titkárság milyen létszámmal és bérköltséggel dolgozik.

Egy másik kérdésünkre kapott válaszból pedig az is kitűnik, hogy az említett Polgármesteri Kabinet tagjai 2013 júniusában 1,8 millió, 2013 decemberében pedig további 2 millió Ft jutalmat kaptak. Bár a választott tisztségviselők nem részesültek jutalomban, prémiumban az elmúlt években és ezt mindig hangoztatják is, azért az jól látható, hogy a helyi Fidesz vezetés azért megtalálja a módját, hogy különböző csatornákon a számára kedves embereknek 10 milliókat juttasson.

Az ügy egyébként azért is figyelemreméltó, mert a tavaszi vereség óta, azzal riogatják a fideszesek a csepelieket, hogy, ha ősszel a baloldali pártok nyernek, akkor majd hozzák magukkal a holdudvarukat és rengeteg pénzbe kerül majd az ő kifizetésük. Fentiekből viszont egyértelműen látható, hogy a Fideszre sem jellemző, hogy fukarkodna a barátoknak, "kollégiumi szobatársaknak" való pénzjuttatásokkal. Ha ehhez még hozzávesszük, hogy az önkormányzati társaságok vezetői is sokmilliós extra juttatásokat kaptak, illetve az önkormányzat tízmilliókat költött a polgármester és az alpolgármesterek gépjárműveinek beszerzésére és azok üzemeltetésére, bátran kijelenthetjük, hogy a jelenlegi vezetés nem a takarékos gazdálkodásáról híres.

Akkor mégis hogyan sikerült az önkormányzati kiadásokat drasztikusan csökkenteni, kérdezheti az egyszeri olvasó. Az önkormányzat honlapján elérhető költségvetések elemzéséből az körvonalazódik, hogy Borbély Lénárdék kedvenc kijelentése, miszerint 2 milliárdot spórolnak évente a korábbi korrupciógyanús szerződések megszüntetésével, szintén nem áll túl biztos alapokon. Erről azonban már egy következő bejegyzésben írok majd.

Forrás:

Hudák János blogja

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr766546749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása