CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Orbán janicsárjai és a családi kripta

2014. augusztus 03. 04:04 - csú

Orbán a lesajnáló.PNG"A régi mohók helyébe már új mohók kellenek a kormányfőnek. Kezesebbek, irányíthatóbbak. Akik nem nőnek a fejére. Orbán a politikában és a gazdaságban is azokat az új mohókat akarja helyzetbe hozni, akik már tisztán tőle függnek. Akiknek felemelkedése és bukása csakis tőle függ. Ezek az emberek az ő janicsárjai..."

Reménytelen emberek kétségbeesett próbálkozása, vagy kétségbeesett emberek reménytelen próbálkozása – Seszták Miklós miniszter e két magyarázatot adta a személye elleni támadásokra.

Cégügyeit taglaló újságként akár magunkra is ismerhetnénk, de ezúttal másnak üzent: a Magyar Nemzet mögött álló üzletembereknek. Csütörtökön ugyanis a Magyar Nemzet – többek között a lapunk által feltártakra hivatkozva – lemondásra szólította fel Sesztákot. Ez eddig enyhén szólva nem volt szokása az Orbán-kormány esetében.

 Kétségtelenül kényelmes úgy tenni, mintha Sesztákkal az lenne a baj, hogy főnöke megbízásából igyekszik rátaposni Simicskáék tyúkszemére, de nem az. Nekünk biztosan nem. Azt értjük, hogy legyőzendő politikai ellenfél hiányában a jobboldalon kénytelenek egymást aprítani a harchoz szokott, jól magukat csak csatában érző vezérek és alvezérek.

A régi mohók helyébe már új mohók kellenek a kormányfőnek. Kezesebbek, irányíthatóbbak. Akik nem nőnek a fejére. Orbán a politikában és a gazdaságban is azokat az új mohókat akarja helyzetbe hozni, akik már tisztán tőle függnek. Akiknek felemelkedése és bukása csakis tőle függ. Ezek az emberek az ő janicsárjai.

Direkt jó, ha van vaj a fejükön: a múltjukban vagy akár a jelenükben. Cégügyek, tetőteraszok, fácánok. Éppen csak annyi, hogy a hűséges katona tudja: ezért akár ki is rúghatná, de megvédi.

Ami viszont Orbánnak hatalomtechnikai eszköz, az nekünk az ötvenezermilliárd forint állami vagyon felett őrködő miniszter múltja. Annak szekrénye pedig még annyi csontvázat rejt, mint egy családi kripta. Lehet, hogy Orbánnak a belső csatáihoz egy még védhető miniszterre van szüksége, a köznek viszont egy támadhatatlanra lenne.

nol.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr596566919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása