CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

BUDAPEST A BUDAPESTIEKÉ!

2014. augusztus 09. 02:20 - csú

Budapestieké.PNGA csepeli szocialisták weblapja közzétette az MSZP budapesti küldöttértekezletének állásfoglalását. Ebben a következőket írják: 

"Budapesten változásra van szükség. Fővárosunk nem lehet többé túsza semmilyen politikai szervezetnek vagy vezetőnek. Nem lehet alkudozások tárgya, kiskirályok játszótere. Budapest az ország szíve és szellemi központja. Budapest polgárai újra fejlődő, szolidáris és biztonságos városban akarnak élni, amely képes dönteni saját sorsáról, amely megvédi az itt élőket, segíti a bajba jutottakat, és amelyre a világ minden pontján büszkék lehetünk.

Az elmúlt négy évben elkezdődött Budapest leszakadása az európai nagyvárosoktól. Meg kell állítanunk városunkat a lejtőn, vissza kell szerezni a megbecsültségét. Esélyt kell adni, hogy Budapest újra szabad, független és fejlődő várossá váljon.

A budapestiekre önkényesen rákényszerített ”Budapest-törvény” és irányítási rend azt követeli meg tőlünk, hogy a változást akaró fővárosiak és politikai szervezeteik egyesítsék erőiket. Ellenkező esetben nincs esély a változtatásra és Budapest elvész.

A Budapesten meghatározó demokratikus pártok az elmúlt hónapokban tárgyalásokat folytattak arról, hogy miként lehet megteremteni az esélyt a változásra. Közülük a mi pártunk, a Magyar Szocialista Párt tudatos, kitartó és szisztematikus munkával, fontos eredményeket elérve, évtizedek óta folyamatosan részt vesz Budapest irányításában. Készen állunk és képesek vagyunk a főváros és kerületei vezetésére. Ebben a partnerséget az MSZP a tárgyalások első percétől kezdve az egységes jelölt állításban, a közös indulásban kereste. A tárgyalások eredményeként kompromisszumos megoldásként a koordinált választási szereplést fogadtuk el.

Budapest minden budapestié. Mindenkié, aki elvitathatatlannak tartja Budapest jogát a szabad döntésekhez, a budapestiek jogát a szabadsághoz, az egymáshoz való szolidaritáshoz, a fejlődéshez.

A választási együttműködés létrejöttével támogató szavazásra hívunk minden változást akaró fővárosit. Azokat, akik a szabad és független fővárosban, a demokratikus döntéshozatalban hisznek. Mindenkit, aki velünk együtt megteremti a változás esélyét, hogy a Budapest legyen a budapestieké!


Az MSZP Budapesti Küldöttértekezlete"

Forrás: csepelimszp.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr616589099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása